Πρ.Τριτέκνων: Είμαστε εξοργισμένοι, άλλα μας έταζαν και τώρα “σφυρίζουν κλέφτικα”

0

“Η κυβέρνηση παρά τις δεσμεύσεις για κοινωνική ευαισθησία και αντιμετώπιση του δημογραφικού, άφησε τους τρίτεκνους εκτός της ρύθμισης για το κοινωνικό μέρισμα και όχι μόνο”, δήλωσε στον Focus FM o Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδας.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Ζουμ στα γενονότα” με τη Δέσποινα Μποτίτση, ο Μανώλης Αχλαδιανάκης, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Δεν είμαστε μόνο απογοητευμένοι και αγανακτισμένοι, είμαστε εξοργισμένοι. Η κυβέρνηση μέχρι εχθές υποσχόταν λαγούς με πετραχήλια. Και η τέως κυβέρνηση, καθώς και η νυν, μας καλούσαν σε συναντήσεις και μας έλεγαν πως το θέμα θα τακτοποιηθεί. Υπήρχαν προτάσεις από μέρους της Ομοσπονδίας, όμως η κυβέρνηση σφύριζε κλέφτικα”.

Αναφερόμενος στο κοινωνικό μέρισμα, τόνισε, ότι “εάν έδιναν λιγότερα χρήματα στον καθένα, θα μπορούσαν να εντάξουν και την τρίτεκνη οικογένεια. Περίπου στις 30.000 τρίτεκνες οικογένειες θα μπορούσαν να ενταχθούν, αλλά μένουν εκτός κοινωνικού μερίσματος”.

“Μιλώντας με τον κ. Σταικούρα πριν δέκα χρόνια, δήλωνε πως ήθελε να βοηθήσει του τρίτεκνους και τώρα βγαίνει και λέει πως δεν πρέπει να κάνουμε παράπονα, καθώς δεν είμαστε πολύτεκνοι. Είναι αστεία αυτά, που συμβαίνουν” επεσήμανε αγανακτισμένος ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τριτέκνων.

Αναφορικά με το φόρο πολυτελείας δήλωσε: “Το 2006 η ΝΔ ψήφισε υπέρ των αδασμολόγητων αυτοκινήτων για τους τρίτεκνους. Ο νόμος έλεγε πως για 100% της απαλλαγής έπρεπε να πάρεις δίλιτρο αυτοκίνητο. Η επόμενη κυβέρνηση άρχισε να βάζει τα Τέλη Κυκλοφορίας στα 660 ευρώ και βάζουν και φόρο πολυτελίας 400 ευρώ. Με έκπληξη ωστόσο είδαμε πως τώρα στον νόμο για κατάργηση των φόρων πολυτελείας αφήνουν εκτός τους τρίτεκνους και μας αφήνουν επίσης απ’έξω και στη επιπροσθετη άδεια της μάνας, καθώς και αυτή είναι από τέσσερα παιδιά και πάνω. Πλέον αποτρέπουν να μεγαλώσεις την οικογένειά σου’”.