Σε δόσεις το επίδομα γέννας για νέες μαμάδες από το 2020

0

Σε δύο δόσεις τελικά θα δοθεί το επίδομα γέννας από τις αρχές του 2020 όπως τόνισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στον Flash 99.4 και την εκπομπή «Μιλάμε Πολιτικά».

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε, τα μισά θα δοθούν με το που γεννηθεί το παιδί και τα υπόλοιπα μέσα στην πρώτη χρονιά από τη γέννησή του. Παράλληλα, προανήγγειλε ότι στον προϋπολογισμό του νέου έτους θα υπάρχει και η μείωση του ΦΠΑ στα βρεφικά ήδη.

Ερωτηθείσα για τα επιδόματα, η κ. Μιχαηλίδου εμφανίστηκε καθησυχαστική, τονίζοντας ότι δεν θα υπάρξει καμία περικοπή σε αυτά σημειώνοντας οτι «η αναπτυξιακή πνοή της νέας κυβέρνησης έχει να κάνει με χαμηλότερους φόρους και συντελεστές, αλλά και η κοινωνική πολιτική όχι μόνο δεν μειώνεται, αλλά ενδυναμώνεται. Σε επίπεδο παροχών, το κράτος δεν αλλάζει τίποτα από αυτά που είχε μέχρι τώρα, αλλά τα ενδυναμώνει μέσω ενίσχυσης της οικογένειας και του δημογραφικού. Αφήνουμε τα επιδόματα ως έχουν. Στον προϋπολογισμό του 2020 δεν υπάρχει καμία μείωση σε σχέση με εκείνον του 2019, αλλά και αυξάνουμε τον προϋπολογισμό του υπουργείου μέσω του επιδόματος γέννας 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται από το 2020»..