Τέρμα τα Ι.Χ. από το κέντρο της Αθήνας…

0

Τέρμα τα Ι.Χ. από το κέντρο της Αθήνας. Αυτό το μήνυμα έστειλε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης από το 2ο Συνέδριο για τις Βραχυχρόνιες Μισθώσεις με τίτλο «The Best For The Guest».

Eτοιμάζεται ο «μεγάλος περίπατος»…

Από τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου την Αποστόλου Παύλου με την πεζοδρόμηση της Βασιλίσσης Όλγα της Ηρώδου Αττικού, της Βασιλίσσης Σοφίας, την Πανεπιστημίου μέχρι την Πλατεία Αιγύπτου και θα ολοκληρώνεται το σχέδιο με την ένταξη της περιοχής του Θησείου.

Η λογική είναι να κλείσουμε κομμάτια της πόλης και του κέντρου στην κυκλοφορία.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι ο Δήμος της Αθήνας έχει συνεργασία με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο για την πραγματοποίηση κυκλοφοριακής μελέτης στην πόλη.

Η πρόθεσή μας είναι να κλείσουμε την περιοχή της Πλάκα και το εμπορικό τρίγωνο, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Θα υπάρχουν εξαιρέσεις για τον εφοδιασμό των καταστημάτων και την είσοδο των μόνιμων κατοίκων.

Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι ο σκοπός μας είναι να αποχαιρετήσουμε το αυτοκίνητο για να ανταγωνιστούμε τις πρωτεύουσες άλλων χωρών.

Η Αθήνα έχει μείνει πίσω και πρέπει να τρέξουμε για να προλάβουμε έχοντας ως βασικό στόχο να αλλάξουμε ως πόλη, δίνοντας χώρο στον πεζό, στον ποδηλάτη, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και μετά στα αυτοκίνητα.

Ακόμη ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε ότι θα υπάρξει χρηματοδότηση και κίνητρα στους ιδιοκτήτες για να αναβάθμιση των ακινήτων.