Κορωνοϊός, εμβόλιο | Συμφωνία Κομισιόν με την εταιρεία Moderna

0

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έφθασε σε συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna για την προμήθεια του εμβολίου της κατά της Covid-19, δήλωσε στο Reuters Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το πειραματικό της εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα 94.5% στην προστασία από την Covid-19, με βάση τα ενδιάμεσα αποτελέσματα του τελευταίου σταδίου των κλινικών δοκιμών.

Τον Αύγουστο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ηγείται των συνομιλιών με τις εταιρείες εξ ονόματος των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχε ανακοινώσει ότι οι προκαταρκτικές συνομιλίες ολοκληρώθηκαν με στόχο την υπογραφή συμβολαίου για την προμήθεια 80 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της, και την πρόβλεψη για την αγορά επιπλέον 80 εκατομμυρίων δόσεων.

Ακολουθεί νεότερη ενημέρωση…

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι η Κομισιόν θα υπογράψει αύριο Τετάρτη το έκτο συμβόλαιο αγοράς εμβολίων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, η Πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε: «αύριο θα εγκρίνουμε το έκτο συμβόλαιο για έως και 160 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της moderna».

Τόνισε ότι η ΕΕ χτίζει «ένα από τα πιο ολοκληρωμένα χαρτοφυλάκια εμβολίων για τον COVID19» και προσέθεσε ότι «τα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια μπορούν να μας βοηθήσουν να βάλουμε τέλος στην πανδημία».