Κορωνοϊός | Και με τη… βούλα στο «κόκκινο» Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Χαλκιδική, Κιλκίς

0

Στο «κόκκινο» (επίπεδο 4) του επιδημιολογικού χάρτη για τον κορωνοϊό εισήλθαν και επισήμως η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα (φωτο), το Κιλκίς και η Χαλκιδική.

Παράλληλα, όπως αποτυπώνεται στον χάρτη, στο «κόκκινο» παραμένουν οι Π.Ε. Καστοριάς, Δράμας, Ημαθίας, Ξάνθης, Πιερίας, Πέλλας και Καβάλας, ενώ στο επίπεδο 3 -«πορτοκαλί» (από «κόκκινο» προηγουμένως)- πέρασε η Π.Ε. Αργολίδας.

Υπενθυμίζεται ότι ο χάρτης επικαιροποιείται κάθε εβδομάδα. Μετά την επικαιροποίησή του, τις προηγούμενες εβδομάδες, ακολούθησε η έκδοση ΦΕΚ για υιοθέτηση αυστηρότερων μέτρων στις περιοχές που εντάχθηκαν στο «κόκκινο».

Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις για τις περιοχές που εντάχθηκαν σήμερα στο επίπεδο 4.

Επίπεδο 4 – Κόκκινο
Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τον επιδημιολογικό χάρτη, για τις περιοχές οι οποίες βρίσκονται στο «κόκκινο», προβλέπεται «μίνι-lockdown» με τα παρακάτω μέτρα να τίθενται σε ισχύ:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας. Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Επίπεδο 3 – Πορτοκαλί
Για τις περιοχές που βρίσκονται στο «πορτοκαλί» προβλέπονται παρακάτω μέτρα:

Επικοινωνία και αναλυτική ενημέρωση των τοπικών αρχών για τα ιδιαίτερα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής Ενεργοποίηση ειδικού κλιμακίου ΕΟΔΥ/Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να: αυξηθούν oι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για SARS-CoV-2 πραγματοποιηθεί εντατική και επιτόπια ιχνηλάτιση πραγματοποιηθεί κατά προτεραιότητα αυξημένος αριθμός εμβολιασμών

Ακολουθεί ο χάρτης της εμβολιαστικής κάλυψης της χώρας…