Κοτανίδου: Νοέμβριο προς Δεκέμβριο το δεύτερο κύμα κορονοϊού στην Ελλάδα

0

Η ίδια κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τις αποστάσεις ακόμα και με “φίλους ή την παρέα σας”.

Το δεύτερο κύμα κορονοϊού θα χτυπήσει “Νοέμβριο προς Δεκέμβριο, γιατί τότε θα κλειστούμε μέσα σε κλειστούς χώρους”. Η συγκεκριμένη εκτίμηση ανήκει στην καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας Αναστασία Κοτανίδου.

Όπως εξήγησε η καθηγήτρια μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 “έχουμε την τύχη στην Ελλάδα να έχουμε καλό κλίμα που μας βοηθάει να είμαστε για μεγαλύτερο διάστημα έξω ώστε να μην συνοστιζόμαστε και να έχουμε αποστάσεις”.

Σε ερώτηση για τα πανηγύρια με αφορμή όσα έχουν δει πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, παρατήρησε ότι “ενέχουν κινδύνους γιατί γίνεται ένας τεράστιος συνωστισμός. Όταν συνωστίζονται 200-300 άτομα σε έναν χώρο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αν υπάρχει ένας φορέας του ιού όπως αγκαλιάζονται θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα”.

Η ίδια κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τις αποστάσεις ακόμα και με “φίλους ή την παρέα σας”. “Κρατείστε αποστάσεις, αργότερα τα φιλιά και οι αγκαλιές. Όταν έρθει το εμβόλιο” σημείωσε.

Ειδικά για το εμβόλιο εκτίμησε ότι “το αργότερο στις αρχές του 2021 θα το έχουμε” δίνοντας μεγάλη πιθανότητα “να το έχει νωρίτερα η Οξφόρδη και αυτό είναι το πιο αισιόδοξο και ελπιδοφόρο”.

Επίσης ανέφερε πως υπάρχουν μεταλλάξεις του κορονοϊού “όμως δεν είναι τέτοιες που να έχουν επηρεάσει την μολυσματικότητα του ιού”.

Ως προς το άνοιγμα του τουρισμού παρατήρησε ότι “η αντίδραση μας είναι γρήγορη γιατί είδατε ότι μπορούμε μέσα σε 24 ώρες να κλείσουμε τα σύνορα με μια χώρα”.