Κουρτς σε Μητσοτάκη: «Είμαι ευγνώμων που η Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση προστατεύει τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα».

0

Στη συνεντεύξη τυπού με τον Ελληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βιέννη, μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών ο Αυστριακός Καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς δήλωσε ότι:

«Ο κ. Ερντογάν κάνει κατάχρηση των προσφύγων, των μεταναστών που ζουν εδώ και χρόνια στην Τουρκία, τους εκμεταλλεύεται και τους χρησιμοποιεί ως όπλο κατά της ΕΕ. Είμαι ευγνώμων που η Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση προστατεύει τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα».

Επιπλέον όσο αφορά το οικονομικό σκέλος και την πρόοδο της Ελλάδας, ο Αυστρικός Καγκελάριος ήταν ευχαριστημένος και προέβει στην εξής δήλωση:  «να ευχαριστήσω για τις προσπάθειες που έχετε κάνει, ώστε να κάνετε την Ελλάδα ελκυστική και πάλι για επενδύσεις, να προωθήσετε την ελληνική οικονομία. Η Ελλάδα έχει φτάσει σε καλό επίπεδο».

O Kυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι υπάρει εξαιρετικό κλίμα και απο τις δύο πλευρές και ευχαρίστησε τη συνδρομή της Αυστριακής Κυβέρνησης στο μείζον και κρίσιμο ζήτημα του μεταναστευικου.

Το γεγονός ότι αυτές τις ώρες φτάνει στην Ελλάδα η αυστριακή συνδρομή για το μεταναστευτικό δηλώνει πολλά, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Το προσωπικό και τεχνικά μέσα που μας διαθέσατε θα βοηθήσουν στην αποτροπή απόπειρας μαζικής εισόδου στα σύνορα από την Τουρκία. Στον Έβρο θα κυματίζει η ελληνική και η αυστριακή και η κυπριακή σημαία και σε λίγο και άλλες σημαίες που συνδράμουν στην πράξη».

Στο ζήτημα του κορωνοϊού ο Πρωθυπουργός ήταν κάθετος και αποφασισμένος:

«Η κυβέρνηση έκανε δεκτή την εισήγηση για το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων, ως απαραίτητο μέτρο πρόληψης για να προλάβουμε τη γρήγορη εξάπλωση του ιού και να μην τρέχουμε πίσω από τετελεσμένα».

Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε την ανάγκη «να ενισχύσουμε περισσότερο το εθνικό σύστημα υγείας και να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους». «Είναι στην πρώτη προτεραιότητα της προσοχής μας. Έκκληση σε αυτές τις συνθήκες να παραμένουν στο σπίτι τους. Απαιτώ υπευθυνότητα, σοβαρότητα και αλληλεγγύη. Είναι μια κρίση. Θα την περάσουμε όλοι μαζί ενωμένοι».