Ματίνα Παγώνη | «Δύσκολες μέρες αν δεν εμβολιαστούν»

0

«Επικίνδυνη η μετάλλαξη Δέλτα για τους ανεμβολίαστους» | Τεστ και 3-4 ημέρες στο σπίτι όσοι επιστρέψουν από τα νησιά | video

Το καμπανάκι του κινδύνου ενόψει των ημερών που ακολουθούν με την επιστροφή των ταξιδιωτών από τα νησιά έκρουσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας την σημασία των εμβολιασμών αλλά και των τεστ.

Όπως δήλωσε, αν δεν γίνουν οι εμβολιασμοί τότε άτομα με υποκείμενα νοσήματα θα βρεθούν σε ΜΕΘ σημειώνοντας πως είναι επικίνδυνη η μετάλλαξη Δέλτα και ότι δεν έχει ηλικίες. «Έχουμε δει πόσο επιθετική είναι στους νέους και σε ηλικίες από 14 ετών και πάνω», είπε η Ματίνα Παγώνη στον ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας πως ξεκινάνε δύσκολες ημέρες με την επιστροφή των ταξιδιωτών από τα νησιά και πως θα πρέπει να κάνουν ένα τεστ καθώς μπορεί να μεταφέρουν τον ιό από ασυμπτωματικούς και να το μεταφέρουν στις οικογένειες τους.

Μάλιστα, σημείωσε πως μετά την επιστροφή τους, θα πρέπει να κάνουν πρώτα το τεστ και να περιμένουν 3-4 ημέρες στο σπίτι πριν έρθουν σε επαφή με τους δικούς τους ανθρώπους.

Παράλληλα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, τόνισε ότι «δεν έχουμε άλλο όπλο εκτός από τον εμβολιασμό προκειμένου να είμαστε ελεύθεροι», προσθέτοντας πως χρειάζεται «μεγάλη προσοχή στα πλοία και τα αεροπλάνα τηρώντας τα μέτρα προστασίας».

Στη συνέχεις η Ματίνα Παγώνη ανέφερε πως «μπαίνοντας στο φθινόπωρο και επειδή δεν πετύχαμε στόχο των εμβολιασμών θα είναι δύσκολα τα πράγματα», σημειώνοντας πως «δεν πρέπει να φτάσουμε τα 6.000 ή τα 8.000 κρούσματα γιατί το σύστημα υγείας θα πιεστεί και δεν πρόκειται ν’ αντέξει. Πρέπει να προσπαθήσουμε μέσα το Σεπτέμβριο να φτάσουμε το ποσοστό εμβολιασμού στο 75% – 80% για να είμαστε ασφαλείς γιατί ανοίγουν σχολεία και πανεπιστήμια».

Αναφορικά με τον πρώτο θάνατο πλήρως εμβολιασμένου για τον κορωνοϊό στη χώρα μας, ο οποίος μάλιστα δεν είχε υποκείμενα νοσήματα, ανέφερε πως «πρόκειται για μια ξεχωριστή περίπτωση συγκριτικά με τους εμβολιασμούς που έχουν γίνει που είναι πάρα πολλοί σε όλον τον κόσμο. Ένα από τα ελάχιστα περιστατικά που συμβαίνει. Κανένας δεν ξέρει τον οργανισμό του κάθε ασθενή που έχει ιδιαιτερότητες μέσα σε αυτά τα πλαίσιο μπορεί να υπάρχουν 2,4 ή 5 εξαιρέσεις».

Ακολουθεί το video με τις δηλώσεις της κ. Παγώνη σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ: