Μια νέα εικόνα για το Πεδίο του Άρεως

0

Συνεργεία του δήμου Αθηναίων προχώρησαν στον καθαρισμό της περίφραξης του Πεδίου του Άρεως από την πλευρά της λεωφόρου Αλεξάνδρας, μια επιφάνεια μεγαλύτερη των 400 μέτρων. Η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε με σκοπό την αφαίρεση των γκραφίτι και των διαφόρων χρωματικών σχεδίων και εκφράσεων από τον τοίχο. Κάτοικοι της μεριοχής γνωρίζουν ότι τα χρωματικά αυτά σχέδια υπήρχαν για πολλά χρόνια στο συγκερκιμένο σημείο και με την μπογιά τους να έχει εισχωρήσει αρκετά στα πετρώματα, ο καθαρισμός τους δυσκόλεψε αρκετά τους υπαλλήλους του δήμου.

Οι εργασίες διήρκεσαν συνολικά έξι ημέρες και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν μη τοξικά, προκειμένου να μην παραμορφωθούν οι πέτρες του τοίχου και να μην αλλοιωθεί το φυσικό τους χρώμα.

Παρόμοιοι καθαρισμοί έχουν πραγματοποιηθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια σε διάφορα σημεία της πόλης, ωστόσο, σύμφωνα με τον Δήμο Αθηναίων, το εγχείρημα αυτή τη φορά ήταν ιδιαίτερα δύσκολο.

Η εκστρατεία του Δήμου Αθηναίων για τον καθαρισμό των δημόσιων τοίχων που ξεκίνησε σε διάφορα σημεία της πόλης (Πάρκο Ελευθερίας, Εμμανουήλ Μπενάκη, Αμαλίας κ.α., αλλά και σε αγάλματα και μνημεία) θα συνεχιστεί με εντονότερους ρυθμούς το ερχόμενο διάστημα. Στόχος την αναβάθμισης αυτής, αποτελεί η αναβάθμιση της εικόνας της πρωτεύουσας και της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών.