Μηταράκης: 10.000 πρόσφυγες θα αποχωρήσουν από τα νησιά μέχρι τα τέλη του μηνός

0

Σε δημόσια παρέμβαση για την νέα τροπολογία που προβλέπει την αποχώρηση από τις δομές όσων έχουν πάρει άσυλο, και την διακοπή των οικονομικών παροχών προς αυτούς προχώρησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Συγκεκριμένα ο κ. Μηταράκης τόνισε: «Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αποσυμφόρηση των νησιών. Μέχρι τέλη Μαρτίου θα έχουν αποχωρήσει 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες ενώ θα απελευθερωθούν από τις δομές φιλοξενίας 11.000. Η κυβέρνηση έχει και στρατηγική και σχέδιο, και εντός του 2020, το δύσκολο και μεγάλο αυτό πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί».

Ο υπουργός συνέχισε λέγοντας ότι «από τις αρχές του χρόνου και μέχρι σήμερα, έχουν αποχωρήσει συνολικά 6.174 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ εκτιμάται ότι περίπου 10.000 θα έχουν φύγει μέσα στο α’ τρίμηνο του 2020, και σε αυτούς εντάσσονται και όσοι εισήλθαν παράνομα από την 1/3/2020».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου από την πλευρά της υποστήριξε ότι το κόμμα της θα ζητήσει κατάθεση εγγράφων στη Βουλή, ενώ αμφισβήτησε τα νούμερα που παρουσίασε ο κ. Μηταράκης κάνοντας λόγο για προβληματικά μαθηματικά.