Σφραγίζονται τα ελληνικά σύνορα μετά τον ωμό εκβιασμό της Τουρκίας

0

Μυρίζει μπαρούτι πλέον η κατάσταση στον Έβρο μετά την πρωτοφανή απόφαση της Άγκυρας να επιτρέψει σε χιλιάδες μετανάστες να διασχίσουν ανενόχλητοι τα τουρκικά σύνορα και να κατευθυνθούν προς την Ελλάδα. Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει τα σύνορα με την Τουρκία στις Καστανιές με αποτέλεσμα τα πράγματα να έχουν φτάσει πλέον στα άκρα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε νωρίτερα στο twitter: «Σημαντικός αριθμός μεταναστών και προσφύγων συγκεντρώνεται σε μεγάλες ομάδες στην ελληνοτουρκική μεθόριο και προσπαθούν να μπουν παράνομα στη χώρα. Θέλω να είμαι σαφής: Δεν θα ανεχθούμε παράνομες εισόδους στην Ελλάδα. Αυξάνουμε την ασφάλεια στα σύνορα» .

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να κλείσει πλήρως τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία, ενώ οι δυνάμεις του στρατού βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με Μέρκελ, Μισέλ, Μακρόν, Φον Ντερ Λάιεν και Μπορίσοφ και αναμένεται έκτακτη σύσκεψη το πρωί του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου.