ΜΜΜ: Πως θα κινηθούν τα μέσα την Πρωτομαγιά

0

Κατά το ήμισυ θα κινηθούν τα μέσα την ημέρα της Πρωτομαγιάς καθώς καθώς τα σωματεία των εργαζομένων αποφάσισαν ότι λόγω κορωνοϊού προέχει να διευκολύνουν τους εργαζόμενους. Έτσι, κανονικά θα πραγματοποιήσουν τη λειτουργία τους την ημέρα της Πρωτομαγιάς το μετρό, το τραμ, τα λεωφορεία και τρόλεϊ της πρωτεύουσας εξυπηρετώντας εκείνους που επιθυμούν να μετακινηθούν.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του το Σωματείο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, επισημαίνει ότι πρόκειται για μια «ημέρα μνήμης και τιμής για τους πρωτοπόρους αγωνιστές της εργατικής τάξης, που φέτος εξαιτίας της πανδημίας του κορωναϊού, την τιμούμε με διαφορετικό τρόπο. Με αυταπάρνηση συνεχίζουμε τον καθημερινό μας αγώνα για την
προάσπιση της δημόσιας υγείας και την προστασία της
ανθρώπινης ζωής».

Με αυτόν τον τρόπο, εφαρμόζοντας πιστά τα μέτρα που έχει προτείνει η επιστημονική κοινότητα, «στην πρώτη γραμμή, φροντίζουμε για την ασφαλή μετακίνηση των εργαζομένων που και εκείνοι συμβάλλουν καθοριστικά στην αντιμετώπιση αυτής της σοβαρότατης υγειονομικής κρίσης».

Ωστόσο, ακινητοποιημένος θα παραμείνει ο ηλεκτρικός (πρώην ΗΣΑΠ), καθώς και τα τρένα σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του Προαστιακού και του τμήματος του μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο. Οι εργαζόμενοι στα ανωτέρω μέσα συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ για την ημερα της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα σιδηροδρομικό δρομολόγιο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας, την Παρασκευή, 1 Μαΐου 2020, λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) στην 24ωρη απεργία.

Αναλυτικά, την Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020, δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο μεταξύ Θεσσαλονίκης – Σερρών της αμαξοστοιχίας 3632. Την Παρασκευή καταργούνται όλες οι επιβατικές αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς και τα λεωφορεία που εκτελούν εσωτερικές διαδρομές εντός του Δικτύου. Το Σάββατο, 2 Μαΐου 2020, στο τμήμα γραμμής μεταξύ Σερρών-Θεσσαλονίκης δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 3631.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η διοίκησης της ΠΟΣ, «ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς βρίσκει τη χώρα μας σε μία παγκόσμια υγειονομική κρίση που άμεσα μετατράπηκε και σε οικονομική.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και τα Σωματεία μέλη της, καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο σιδηρόδρομο και σε όλη τη χώρα σε επαγρύπνηση, να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη ώστε και αυτή την κρίση να μην την πληρώσουν οι εργαζόμενοι».