Νέα επιχείρηση καθαριότητας σε Κολωνάκι και Εξάρχεια από το Δήμο Αθηναίων

0

Νέα επιχείρηση καθαριότητας σε Κολωνάκι και Εξάρχεια από το Δήμο Αθηναίων

Σήμερα οι άνθρωποι της Διεύθυνσης Καθαριότητας χρησιμοποιώντας πέντε μεγάλα σάρωθρα και πέντε πλυστικά μηχανήματα,καθάρισαν και έπλυναν δρόμους δυο πυκνοκατοικημένων περιοχών στην καρδιά της Αθήνας.

Η επιχείρηση ξεκίνησε από νωρίς το πρωί στα Εξάρχεια και στο Κολωνάκι καθώς τις εργάσιμες μέρες οι δρόμοι είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένοι κυκλοφοριακά με αποτέλεσμα να είναι πάρα πολύ δύσκολη η πραγματοποίηση δράσεων τόσο μεγάλης έκτασης.

Σημειώνεται ότι είναι η τρίτη συνεχόμενη Κυριακή που ο Δήμος Αθηναίων πραγματοποιεί ανάλογη παρέμβαση καθώς είχαν προηγηθεί στην περιοχή της Κυψέλης στην 6η Δημοτική Κοινότητα και πριν από δυο εβδομάδες σε Μεταξουργείο, Βοτανικό & Πετράλωνα.

Ακολουθούν μετά την σημερινή επιχείρηση στην 1η Δημοτική Κοινότητα, προγραμματισμένες Κυριακάτικες παρεμβάσεις και τις επόμενες εβδομάδες -που είναι ανεξάρτητες από το καθημερινό πρόγραμμα καθαριότητας- στις 129 γειτονιές της Αθήνας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης δηλώνει:

«Αυτή η εικόνα καθιερώνεται και συνοδεύει τις Κυριακές στην Αθήνα. Αυτό που αλλάζει στην πρωτεύουσα είναι η αντίληψη για τον πολιτισμό της καθημερινότητας. Γίνεται πράξη, γίνεται αυτό που μπορούν να βιώσουν όλοι. Τις καθαρές γειτονιές, τον σεβασμό στην επιλογή τους να ζουν στην Αθήνα»