Ο Δήμαρχος «διώχνει» από το Καβούρι την ΓΣΕΕ

0

Έντονη ήταν η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σχετικά με τη διοργάνωση του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ την ερχόμενη Τρίτη στο Ξενοδοχείο «Divani Apollon Palace» στο Καβούρι.

Μόλις ενημερώθηκε ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, απέστειλε σειρά επιστολών σε όλους του εμπλεκόμενους στη διοργάνωση μέσω των οποίων κατέστησε σαφές πως η απόλυτη και μοναδική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι η διαφύλαξη της ομαλής λειτουργίας της πόλης, η αποτροπή κάθε μορφής διατάραξης της και η προστασία της σωματικής ακεραιότητας και της περιουσίας των κατοίκων της περιοχής.

Για τους λόγους αυτούς, ενημέρωσε την ιδιοκτησία του Ξενοδοχειακού συγκροτήματος μέσω επιστολής αλλά και με τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Σπύρο Διβάνη, πως μετά τα επεισόδια που προκλήθηκαν προσφάτως κατά τη σύνοδο των Πρυτάνεων στο ίδιο ξενοδοχείο και την αναμενόμενη διατάραξη της περιοχής την ερχόμενη Τρίτη, η Δημοτική Αρχή προτίθεται να εξαντλήσει κάθε μέσο στη διάθεσή της να αποτρέψει τη διεξαγωγή αντίστοιχων εκδηλώσεων στην περιοχή στο μέλλον. Επίσης, κατέστησε σαφές προς τη διοίκηση του Ξενοδοχείου πως τους θεωρεί υπεύθυνους για όποια ζημιά προκληθεί από τυχόν επεισόδια την Τρίτη και θα ασκήσει όλα τα νομικά δικαιώματα του Δήμου προκειμένου η αποκατάσταση τους να επιβαρύνει αποκλειστικά την ιδιοκτησία του Ξενοδοχείου.

Παράλληλα, με επιστολή του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο Δήμαρχος εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια της Δημοτικής Αρχής για το γεγονός πως στην περιοχή την τελευταία περίοδο φιλοξενούνται εκδηλώσεις που διαταράσσουν την κανονικότητα της ζωής στην πόλη και προκαλούν έντονα προβλήματα στη λειτουργία της, ουσιαστικά μεταφέροντας στα προάστια της πρωτεύουσας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κέντρο της Αθήνας εξάγοντας ουσιαστικά το πρόβλημα και μεταφέροντας τη βία και τις συγκρούσεις μέσα σε περιοχές αμιγής κατοικίας.