ΑΑΔΕ: Στα 104,11 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία

4

Στο ποσό των 104,110 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το σύνολο (των παλαιών και νέων) ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο τον Ιούνιο του 2019 παρουσιάζοντας οριακή μείωση 0,09% συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα Μάιο. Το ύψος των οφειλών που κρίνονται ως ανεπίδεκτες είσπραξης ανέρχεται στο ποσό των 18,534 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα το πραγματικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο να φθάνει τα 85,576 δισ. ευρώ.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με αυτά τον Ιούνιο οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές (οι οποίες δημιουργήθηκαν κατά το 2019) αυξήθηκαν κατά 473 εκατ. ευρώ ενώ την ίδια περίοδο του 2018 είχαν αυξηθεί κατά 428 εκατ. ευρώ (αύξηση 10,6%).

Τον Ιούνιο το πλήθος των οφειλετών ανήλθε σε 3.750.195 παρουσιάζοντας μείωση κατά 2,4% συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα Μάιο.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει
4 Σχόλια
 1. Φώτης Τσ. λέει

  Oσο και να μειωθούν οι φόροι, αμα δε γίνει γενναίο κούρεμα, αυτή η πληγή δεν πρόκειται να κλείσει.

 2. Άννα Λ λέει

  Oσο συνεχίζεται αυτή η λειστρική φοροαρπαγη μέσω των έμμεσων φόρων, δεν θα μενουν ποτέ περισσευουμενα για τους φορολογικά ευσυνείδητους.

 3. Θωμάς Μαργαρίτης λέει

  ~Kι ούτε προβλέπεται να αλλάξει σύντομα αυτό, με τετοια ανοίγματα στα ελληνικά νοικοκυριά

 4. Ioannis Gr λέει

  Aς ξεκινήσουν από τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία τα κουρέματα, αφου έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να παρουμε ποτέ σύνταξη. Και μετά βλέπουμε τι θα μείνει για την εφορία

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.