Έρχονται αυξήσεις για ένα εκατομμύριο συνταξιούχους

0

Μέσα στον Ιανουάριο θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Σύμφωνα με όσα προαναγγέλει σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, οι διατάξεις του νομοσχεδίου θα προβλέπουν αυξήσεις στην κύρια και επικουρική σύνταξη, για περισσότερους από ένα εκατομμύριο συνταξιούχους.

Ο κ. Βρούτσης, επισημαίνει οτι: «με τις διατάξεις του νομοσχεδίου αυξάνεται κατά 50% ο συντελεστής ανταπόδοσης για το «κομμάτι» της ανταποδοτικής σύνταξης που θα λαμβάνουν όσοι αποχώρησαν ή θα αποχωρήσουν με πλήρη ασφαλιστικό βίο 40 ετών, ενώ οι οι αυξήσεις στο τελικό ποσό της κύριας σύνταξης τους θα ξεκινούν και θα κλιμακώνονται από τα 30 έτη και μία μέρα ασφάλισης».

Επιπλέον, ο κ. Βρούτσης αναφέρεται στη δημιουργία μηχανισμού στήριξης για τους χαμηλοσυνταξιούχους. Για το λόγο αυτό θα υπάρξει αύξηση, κατά 0,5% του ΑΕΠ, στην ετήσια χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος.

Τέλος, για το νέο σύστημα επικουρικής ασφάλισης υπογραμμίζει ότι «με τη νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση αυξάνονται όλες οι επικουρικές συντάξεις που είχαν περικοπεί άδικα στο ύψος των 1300 ευρώ και πλέον θα δοθεί μεσοσταθμική αύξηση 99,5 ευρώ».