Κοινωνικό μέρισμα σε 200.000 νοικοκυριά πριν τα Χριστούγεννα

0

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του 13ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, ανακοίνωσε ότι περίπου 200.000 νοικοκυριά των πιο αδύναμων Ελλήνων θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση που θα δοθεί πριν τα Χριστούγεννα.

«Καλύψαμε το δημοσιονομικό κενό. Δημιουργήσαμε επιπλέον δημοσιονομικό χώρο. Εστιάσαμε στα θετικά μέτρα. Και τώρα ανακοινώνω ότι περίπου 200.000 νοικοκυριά των πιο αδύναμων Ελλήνων θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση που θα δοθεί πριν τα Χριστούγεννα» είπε ο πρωθυπουργός. 

Μάλιστα τόνισε ότι το κοινωνικό μέρισμα θα κατευθυνθεί σε στοχευμένες κατευθύνσεις. Δηλαδή, στους πολίτες που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Οι τρεις κατηγορίες λοιπόν που θα το λάβουν είναι:

-Οι πολύτεκνες οικογένειες.

-Οι πιο αδύναμοι από τους μακροχρόνια ανέργους και

-Οι οικογένειες με εξαρτώμενα μέλη ΑμεΑ.

«Ανακοινώσεις θα γίνουν από το Υπουργείο Οικονομικών στο τέλος της εβδομάδας. Έτσι αποδεικνύουμε έμπρακτα την κοινωνική μας ευαισθησία», κατέληξε για το συγκεκριμένο θέμα.

Παράλληλα, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις φορελαφρύνσεις, όπως στη μείωση του ΕΝΦΙΑ, με κόστος 205 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως είπε: «Στόχος; Τα μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα της κοινωνίας. Καταβάλλεται νωρίς το αυξημένο επίδομα θέρμανσης, με κόστος 68 εκατομμύρια. Στόχος; Οι πιο φτωχές κατηγορίες του πληθυσμού. Μειώθηκε η προκαταβολή φόρου στα νομικά πρόσωπα κατά 5%, με κόστος 138 εκατομμύρια. Στόχος; Οι επιχειρήσεις.».

Ακόμα ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο επόμενος στόχος είναι ο εκσυγχρονισμός των ΕΛΤΑ και η εξόφληση οφειλών της ΔΕΗ για τη διάσωσή της.