Κτηματολόγιο 2019: Σε ποιες περιοχές δόθηκε παράταση

0

Νέα παράταση στις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων ακινητης περιουσίας δόθηκε με απόφαση του απόφαση του Εθνικού Κτηματολογίου.

Έως τις τις 2 Ιανουαρίου 2020, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας στην Περιφερειακή Ενοτήτα Λήμνου και Λέσβου και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Από την άλλη, στις Περιφερειακές Ενοτήτες Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, η προθεσμία υποβολής παίρνει παράταση ως τις 22 Ιανουαρίου 2020.

Για τις Περιφερειακές Ενοτήτες Νήσων και Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής η καταληκτική ημερομηνία παρατάθηκε ως τις 31 Ιανουαρίου 2020.

Όσον αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων Αττικής, περιλαμβάνονται οι περιοχές που ανήκουν στους καλλικρατικούς δήμους: Κυθήρων (προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ: Αντικυθήρων, Αρωνιάδικων, Καραβά, Καρβουνάδων, Κοντολιάνικων, Κυθήρων, Λιβαδίου, Λογοθετιάνικων, Μητάτων, Μυλοποτάμου, Μυρτιδίων, Ποταμού, Φρατσίων, Φριγκιλιάνικων), Μεθάνων (προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ: Κουνουπίτσης, Κυψέλης Μεθάνων, Λουτροπόλεως Μεθάνων, Μεγαλοχωρίου), Τροιζήνος (προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ: ‘Ανω Φαναρίου, Γαλατά, Δρυόπης, Καρατζά, Τακτικουπόλεως, Τροιζήνος), Πόρου, Σπετσών, Ύδρας, Αγκιστρίου.

Τι πρέπει να προσέξετε
1) Δηλώστε σωστά τα στοιχεία σας. Σε περίπτωση που δεν δηλώσετε τυχόν αλλαγή τηλεφώνου ή διεύθυνσης κατοικίας, το Κτηματολόγιο δεν θα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας.

2) Για τις δηλώσεις οικοπέδων, προσοχή για τυχόν διαφορές στο εμβαδό που αναφέρεται στους τίτλους ιδιοκτησίας και σε αυτό του Κτηματολογίου. Για οικόπεδα σε αστικές περιοχές η ανώτερη απόκλιση που επιτρέπεται είναι 7%.

3) Στα διαμερίσματα πρέπει να γίνεται έλεγχος αν τα χιλιοστά και το εμβαδόν που αναγράφονται στο συμβόλαιο συμφωνούν με όσα έχουν δηλωθεί στο Κτηματολόγιο.