Σε 10 ημέρες ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα αδήλωτα τετραγωνικά

0

Σε περίπου 10 ημέρες αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ η οποία θα δώσει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να δηλώσουν τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων τους, δίχως να απαιτείται να μεταβούν στους Δήμους.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο 37ο συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ. Μάλιστα, όπως εξήγησε ο κ. Θεοδωρικάκος, η ρύθμιση αφορά και το ΤΑΠ (Τέλος Ακινητης Περιουσίας). Η ενδιαφερόμενοι έχουν περιθώριο μέχρις τις 31 Μαρτίου προκειμένου να διορθώσουν τη διαφορά υπάρχει ανάμεσα στα τετραγωνικά που δηλώνουν στο Ε9 και σε εκείνα που αναγράφονται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Επιπλέον το υπουργείο Εσωτερικών αναμένει την εισήγηση της ΚΕΔΕ, για όσους πολίτες προέβησαν σε σχετικές διορθώσεις πριν την ψήφιση της ρύθμισης.

Αναφορικά με τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι η δυνατότητα τακτοποίησης της διαδικασίας ώστε οι ιδιοκτήτες τους να απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη, παρατείνεται μέχρι την 30η Ιουνίου 2020.