Ξεκίνησαν εκ νέου οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

0

Ξεκίνησαν εκ νέου σήμερα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Συγκεκριμένα, για την Τετάρτη προγραμματίστηκαν 505 πλειστηριασμοί εκ των οποίων οι 471 αφορούν ακίνητα. Οι κατοικίες που θα βγουν στο σφυρί ανέρχονται σε 140 ενώ μέχρι το τέλους του έτους έχουν δρομολογηθεί 6.638 πλειστηριασμοί.

Σημειώνεται πως συνολικά έχουν γίνει 7.500 πλειστηριασμοί εκ των οποίων οι 4.500 κηρύχθηκαν γόνιμοι. Στην εν λόγω λίστα των πλειστηριασμών περιλαμβάνονται πλέον μικρά και μεσαία διαμερίσματα, χωρίς όριο αφού η πρώτη κατοικία προστατεύεται πλέον μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που λειτουργεί η Ειδική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους.

Οι ιθύνοντες των τραπεζών φαίνεται πως έχουν ξεκαθαρίσει ότι τα τραπεζικά ιδρύματα πρόκειται να εξαντλήσουν τα αυστηρά τους μέτρα για όσους οφειλέτες στεγαστικών δανείων αγνοούν τις ευνοϊκές ρυθμίσεις. Συνεχίζεται, δε, η πρακτική των τραπεζών να αγοράζουν οι ίδιες τα ακίνητα που βγάζουν στον πλειστηριασμό, προσπαθώντας να πείσουν τους δανειολήπτες που έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τα δάνειά τους.