Πήραν σκυλιά στο lockdown και τώρα παριστάνουν ότι είναι… αδέσποτα

0

Οι άνθρωποι προσποιούνται ότι τα σκυλιά που απέκτησαν κατά τη διάρκεια του lockdown είναι αδέσποτα, έτσι ώστε οι ομάδες διάσωσης ζώων να τα δέχονται, αφού απέτυχαν να τα πουλήσουν στο Διαδίκτυο, προειδοποιήσει φιλανθρωπικά ιδρύματα και καταφύγια.

Τα στοιχεία του Μαρτίου αποκάλυψαν ότι περισσότερα από 3,2 εκατομμύρια κατοικίδια αγοράστηκαν από νοικοκυριά στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια του lockdown.

Από τότε που άρθηκαν οι περιορισμοί για τον κοροναϊό και οι άνθρωποι άρχισαν να επιστρέφουν στις δουλειές του, οι φιλανθρωπικές οργανώσεις ανέφεραν μια αυξανόμενη τάση των ανθρώπων να εγκαταλείπουν τα «πανδημικά κατοικίδια ζώα» τους καθώς δεν έχουν πλέον τόσο πολύ χρόνο για αυτά.

Πολλά από αυτά τα κατοικίδια ζώα αγοράστηκαν μέσω Διαδικτύου και η πραγματική τους προέλευση και τα ιατρικά ζητήματα δεν έγιναν γνωστά. Έχουν συχνά υψηλότερη συχνότητα προβλημάτων συμπεριφοράς και υγείας και επομένως είναι πιο δύσκολο να επιστραφούν.

Καταφύγια και φιλανθρωπικές οργανώσεις αναφέρουν ότι οι ιδιοκτήτες που δεν θέλουν πλέον τα κατοικίδιά τους προσπαθούν να τα πουλήσουν στο διαδίκτυο μέσω ιστοσελίδων όπως το Gumtree και το Pets4Homes σε μια προσπάθεια να ανακτήσουν όσα πλήρωσαν για τον σκύλο.

Η Ira Moss, ιδρύτρια της φιλανθρωπικής οργάνωσης All Dogs Matter, δήλωσε στον Independent: «Παρατηρήσαμε τις τελευταίες δύο εβδομάδες μια αύξηση στα σκυλιά που έρχονται και πιστεύουμε ότι στο 90% των περιπτώσεων οι άνθρωποι έχουν προσπαθήσει να πουλήσουν τα σκυλιά πρώτα αντί να τα πάνε σε φιλανθρωπικά ιδρύματα».

Μάλιστα δήλωσε ότι πιστεύει πως οι άνθρωποι αυτοί δεν το σκέφτηκαν καλά προτού αγοράσουν κάποιο κουτάβι κατά τη διάρκεια του lockdown.

Και, καθώς τα σκυλιά τείνουν να χάνουν την αξία τους όσο μεγαλώνουν, πολλά έχουν πουληθεί στο διαδίκτυο πολλές φορές πριν φτάσουν στην πόρτα της φιλανθρωπικής οργάνωσης, με αποτέλεσμα μια σειρά ζητημάτων, όπως το άγχος αποχωρισμού και η σύγχυση, προειδοποίησε η Moss.