Ποιοι βουλευτές είναι δημοφιλείς στα social media;

0
Mία άκρως ενδιαφέρουσα ανάλυση παρουσιάζει το MyDimosio σε συνεργασία με την πλατφόρμα ανάλυσης διαδικτύου Newsrelate.com για τη δημοτικότητα-δημοφιλία πολιτικών αρχηγών, υπουργών και βουλευτών.

H πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή συνεχώς και προσβάσιμη μέσω του MyDimosio.gr. Η σελίδα θα ανανεώνεται κάθε Σάββατο. Όλοι οι επισκέπτες μας μπορούν να βλέπουν real time όλα τα στατιστικά.

Tα συμπεράσματα που εξήχθησαν δεν έχουν δημοσκοπική χροιά, αλλά επιβεβαιώνουν τη δημοφιλία των πολιτικών προσώπων και την επιρροή τους μέσα από τα social media και τον ευρύτερο κυβερνοχώρο, που ως γνωστόν κυριαρχούν στην καθημερινότητα των πολιτών.

Αναλύθηκαν οι δημοσιεύσεις απο Ελλάδα σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, blogs, twitter, instagram, facebook, youtube, οι αντιδράσεις χρηστών στο σύνολο των αναφορών.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ 

Για την τελευταία εβδομάδα, η ανάλυση αποτυπώνει τη δημοφιλία στα κοινωνικά δίκτυα (Facebook, Twitter, Instagram)  που έλαβαν τα πολιτικά πρόσωπα.

Οι βουλευτές με τα top social accounts και των περισσότερων likes είναι οι παρακάτω:

Στα κοινωνικά δίκτυα ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, είδε τον λογαριασμό του να αυξάνεται κατά 400 άτομα περίπου, ενώ περί τους 300 ακολούθους κέρδισε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, παράλληλα με πολλά likes.

Τους λίγοτερους, αλλά με θετικό πρόσημο, πήρε ο Θάνος Πλεύρης, βουλευτής της ΝΔ.