Έρευνα: Η επικαιρότητα ανεβοκατεβάζει τους υπουργούς

0
Mία άκρως ενδιαφέρουσα ανάλυση παρουσιάζει το MyDimosio σε συνεργασία με την πλατφόρμα ανάλυσης διαδικτύου Newsrelate.com για τη δημοτικότητα-δημοφιλία πολιτικών αρχηγών, υπουργών και βουλευτών.

H πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή συνεχώς και προσβάσιμη μέσω του MyDimosio.gr. Η σελίδα θα ανανεώνεται κάθε Σάββατο. Όλοι οι επισκέπτες μας μπορούν να βλέπουν real time όλα τα στατιστικά.

Tα συμπεράσματα που εξήχθησαν δεν έχουν δημοσκοπική χροιά, αλλά επιβεβαιώνουν τη δημοφιλία των πολιτικών προσώπων και την επιρροή τους μέσα από τα social media και τον ευρύτερο κυβερνοχώρο, που ως γνωστόν κυριαρχούν στην καθημερινότητα των πολιτών.

Αναλύθηκαν οι δημοσιεύσεις απο Ελλάδα σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, blogs, twitter, instagram, facebook, youtube, οι αντιδράσεις χρηστών στο σύνολο των αναφορών.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ 

Aδιαμφισβήτητα τα θέματα της επικαιρότητας… έκαψαν ή ανέβασαν την δημοφιλία των μελών του υπουργικού συμβουλίου.

Θέματα υγείας, με αφορμή τον κορωνοϊό, οι αγροτικές αποζημιώσεις, η ψήφιση του ασφαλιστικού, η τουρκική προκλητικότητα, οι επενδύσεις-το Ελληνικό και οι αλλαγές στην Παιδεία στάθηκαν τα σημαντικότερα ζητήματα σχολιασμού για την περασμένη εβδομάδα. Με το οριστικό κλείσιμο του 7ημέρου εκτιμάμε ότι θα συμπεριληφθεί και το θέμα των μεταναστευτικών ροών και οι οδομαχίες στο Βόρειο Αιγαίο.

Η λίστα με τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα της εβδομάδας:

 

Στις… αρνητικές δημοσιεύσεις συμπεριελήφθη το όνομα του Υπουργού Υγείας, λόγω του κορωνοϊού που αντιμετωπίζεται βέβαια με τον πλέον άρτιο επιστημονικό τρόπο, του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Το… μάρμαρο πληρώνει και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στον οποίο πιστώνεται εν πολλοίς αρκετές λανθασμένες αποφάσεις και “ατυχή” περιστατικά (βλ. ΑΣΟΕΕ κτλ). Τέλος οι αλλαγές στο ασφαλιστικό επηρέασαν την αρνητική δημοσιότητα του Γιάννη Βρούτση.

Οι προσπάθειες για την τόνωση του τουρισμού πιστώνονται στον αρμόδιο Υπουργό Χάρη Θεοχάρη, όπως και πρωτίστως στον Κυριάκο Πιερρακάκη ο οποίος (επιτέλους) έχει σχέδιο για τη μείωση της γραφειοκρατίας στο Δημόσιο και άποψη για τις ψηφιακές καινοτομίες που πρέπει να εφαρμοστούν στην Ελλάδα (ΑΜΚΑ… από το μαιευτήριο, ψηφιακή ταυτότητα κτλ.)