Εβδομαδιαία έρευνα: Η εβδομαδιαία αξιολόγηση των υπουργών

0
Mία άκρως ενδιαφέρουσα ανάλυση παρουσιάζει το MyDimosio σε συνεργασία με την πλατφόρμα ανάλυσης διαδικτύου Newsrelate.com για τη δημοτικότητα-δημοφιλία πολιτικών αρχηγών, υπουργών και βουλευτών.

H πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή συνεχώς και προσβάσιμη μέσω του MyDimosio.gr. Η σελίδα θα ανανεώνεται κάθε Σάββατο. Όλοι οι επισκέπτες μας μπορούν να βλέπουν real time όλα τα στατιστικά.

Tα συμπεράσματα που εξήχθησαν δεν έχουν δημοσκοπική χροιά, αλλά επιβεβαιώνουν τη δημοφιλία των πολιτικών προσώπων και την επιρροή τους μέσα από τα social media και τον ευρύτερο κυβερνοχώρο, που ως γνωστόν κυριαρχούν στην καθημερινότητα των πολιτών.

Αναλύθηκαν οι δημοσιεύσεις απο Ελλάδα σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, blogs, twitter, instagram, facebook, youtube, οι αντιδράσεις χρηστών στο σύνολο των αναφορών.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ 

Για την τελευταία εβδομάδα, η ανάλυση αποτυπώνει τη δημοσιότητα που έλαβαν τα πολιτικά πρόσωπα.

Aυτή είναι η πεντάδα με τους πιο δημοφιλείς-πολυσυζητημένους υπουργούς, με το νήμα να κόβει για ακόμη μία φορά ο Άδωνις Γεωργιάδης, δεύτερος να έρχεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και εν συνεχεία ο Νίκος Δένδιας.

Τις πιο αρνητικές δημοσιεύσεις συγκέντρωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης.

Αντιθέτως τις πιο θετικές δημοσιεύσεις απέσπασε ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος πρωτοστάτησε για τον αντικαπνιστικό νόμο, σχολιάστηκε για την επιλογή διοικητών νοσοκομείων και επιδόθηκε σε επικοινωνιακές εμφανίσεις που φαίνεται ότι βοήθησαν στην καλύτερη αξιολόγησή του.

Παράμετροι Ανάλυσης
Για την παρακολούθηση και εξόρυξη των δεδομένων χρησιμοποιήθηκαν:
– λέξεις-κλειδιά
– εκφράσεις (advanced queries έξυπνης αναζήτησης)
–social media λογαριασμοί σε facebook,instagram,twitter
– Όλες οι δημοσιεύσεις που αναλύθηκαν ήταν δημόσιες
– Όλοι οι αλγόριθμοι μηχανικής εκμάθησης και εκτίμησης που χρησιμοποιήθηκαν κυμάνθηκαν σε ποσοστό επιτυχίας 75% με 95%

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΤΙΓΜΗ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ – Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΩΙ


 

*Η παρούσα ανάλυση αποτελεί μέτρηση δημοσιότητας σε ιστοσελίδες και social media του Ελληνικού διαδικτύου, δεν είναι δημοσκόπηση και δεν μπορεί να ερμηνευθεί ώς τέτοια.


H πλατφόρμα Newsrelate

To Newsrelate.com είναι μια νέα διαδικτυακή πλατφόρμα παρακολούθησης και ανάλυσης ιστοσελίδων και social media, η οποία βασίζεται σε μηχανική εκμάθηση (ml), επεξεργασία φυσικής γλώσσας (nlp) και σε αλγόριθμους εξόρυξης και ανάλυσης δεδομένων (big data mining).

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ
περιεχόμενο απο ειδησεογραφικά portals, blogs, twitter, facebook, instagram, youtube και άλλα, παρακολουθώντας μία ή περισσότερες λέξεις-κλειδιά σχετικές με την θεματολογία ή το αντικείμενο που σε ενδιαφέρει.

ΑΝΑΛΥΕΙ

και αποδελτιώνει, σε πραγματικό χρόνο και μέσω μηχανικής εκμάθησης, τι είναι σημαντικό και δημοφιλές την κάθε στιγμή, αξιολογώντας πηγές και παράλληλα αναλύοντας συναισθήματα, τάσεις και επιδράσεις.

ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ

εφαρμόζοντας ενιαίους κανόνες, και παρέχοντας μια πλειάδα από φίλτρα ανάλυσης, ομαδοποίησης και παρακολούθησης, ώστε να επιλέγεις εύκολα, να αναλύεις στοχευμένα και να ενημερώνεσαι ολοκληρωμένα και ποιοτικά.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ

διαχειρίζοντας τη φήμη του brand σου, παρακολουθώντας τον ανταγωνισμό σου, βρίσκοντας influencers, αναλύοντας και συγκρίνοντας αναφορές και στατιστικά δημοφιλίας, αντιδράσεων και συναισθημάτων, δημιουργώντας μια νέα ιστοσελίδα ή ένα live report με όλα αυτά

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ

Εταιρείες, αναγνωρίσιμα πρόσωπα, δημοσιογράφους, news agencies, pr/media agencies, υπεύθυνους marketing/προϊόντων και brand/product managers, αναλυτές/ερευνητές.