Καταιγίδα νομοσχεδίων στη Βουλή

0

Περισσότερα από 15 νομοσχέδια αναμένονται στη Βουλή το επόμενο διάστημα. Η αρχή έγινε χθες με το νομοσχέδιο για τον νέο εκλογικό νόμο. Η αρμόδια επιτοπή θα πραγματοποιήσει τρεις συνεδρίες και θα έρθει προς ψήφιση στην ολομέλεια, στα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Πιθανή ημερομηνία η επόμενη Πέμπτη, αυτό όμως θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των βουλευτών που θα θελήσουν να τοποθετηθούν. Αναμένεται και παρέμβαση του πρωθυπουργού.

Στα τέλη της επόμενης εβδομάδας έχει προγραμματιστεί να ψηφιστεί η ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας για την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης που περιλαμβάνει το άρθρο για την κατάργηση της αργίας των τριών ιεραρχών.

Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου η Ολομέλεια θα συζητήσει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών για το Brexit και την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει η συζήτηση στις επιτροπές τριών κυρώσεων με την Αλβανία και τα Αραβικά Εμιράτα.

Την επόμενη Τρίτη η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή θα κληθεί να συζητήσει εννέα ακόμα θέματα προς κύρωση, εκ των οποίων το ένα αφορά τη συμφωνία για τις βάσεις των ΗΠΑ στη χώρα μας.

Τέλος, το δρόμο προς τη Βουλή έχουν πάρει οι διατάξεις για το επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε νεογέννητο, τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, τα υδατοδρόμια και την πολιτική προστασία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.