ΜΚΟ, δικηγόροι, γιατροί σε κυκλώματα εκμετάλλευσης μεταναστών

0

Παράνομα δίκτυα οικονομικής εκμετάλλευσης μεταναστών στα οποία συμμετέχουν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), δικηγόροι και γιατροί κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ακόμη ο κ. Κουμουτσάκος επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική που εφάρμοσε κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του αλλά και για την κριτική που κάνει στην κυβέρνηση όσον αφορά την πολιτική λογική της αποτροπής που είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει.

«Εχετε εμμονή με την αποτροπή γιατί η δική σας πολιτική ήταν η προτροπή. Οταν αναλάβαμε βρήκαμε μια κατάσταση διαμορφωμένη, με 80 χιλ αιτήσει ασύλου να εκκρεμούν, με υπερπληθυσμούς στα κέντρα υποδοχής και με μηδενικές επιστροφές. Κυρίως βρήκαμε ένα κύκλωμα – δίκτυο συμφερόντων – που απομυζούσε και εκμεταλλευόταν την ταλαιπωρία και την δυστυχία αυτών των ανθρώπων. ΜΚΟ – όχι όλες -. Αυτό το μαύρο και σκοτεινό δίκτυο δεν μπορεί καμία κυβέρνηση να το σπάσει μέσα σε λίγους μήνες. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι το 80% των αιτούντων έβγαιναν ως ευάλωτοι, ώστε να ξεκινήσει πάλι ένας φαύλος κύκλος με αιτήσεις ,γιατρούς, δικηγόρους κ.α. Τι έκανε ο νόμος ασύλου του ΣΥΡΙΖΑ; Ηταν νόμος παραγωγής καθυστερήσεων που έτρεφε αυτό το μαύρο κύκλωμα”.

Ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε και στην προκλητική πολιτική της κυβέρνησης Ερντογάν που όπως είπε έχει εντάξει στον γεωστρατηγικό σχεδιασμό της το μεταναστευτικό.

«Κάθε τρεις και λίγο απειλεί ότι θα ανοίξει τις πύλες. Αυτό λειτουργεί ως πράσινη κάρτα. Ως πρόσκληση. Αυτή τη δύσκολη κατάσταση η κυβέρνηση την διαχειρίζεται. Με λάθη και δυσκολίες όμως τα κυκλώματα θα τα σπάσουμε σεβόμενοι τα ανθρώπινα δικαιώματα”