Η ΠΟΕ ΟΤΑ βάζει λουκέτο με απεργία στην τοπική αυτοδιοίκηση

0

Με στάσεις εργασίας πανελλαδικά, συλλαλητήριο στην Αθήνα το Σάββατο 19 Οκτωβρίου και αποχή από την εργασία ολόκληρο το Σαββατοκύριακο ξεκινούν κλιμακωτά οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους δήμους ενάντια στην διάταξη του αναπτυξιακού νομοσχεδίου που επιτρέπει να ανατίθεται η καθαριότητα και άλλες υπηρεσίες σε ιδιώτες.

 

Πατήστε εδώ και δείτε μία ακατανόητη ανακοίνωση που αφορούσε στους εργαζόμενους στην καθαριότητα και πως τους εκλαμβάνουν κάποιοι

To πρόγραμμα που ανακοίνωσε σε αναλυτική της ανακοίνωση η ΠΟΕ-ΟΤΑ

1.Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 οι Σύλλογοι-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.πραγματοποιούν μαζικές Γενικές Συνελεύσεις ενημερώνοντας όλους τους εργαζόμενους.Οι Γενικές Συνελεύσεις πραγματοποιούνται και κατά την διάρκεια όλης της εβδομάδας με βάση τις ιδιαίτερες συνθήκες του κάθε Δήμου.

2 .Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 προκηρύσσει πανελλαδική στάση εργασίας του συνόλου του προσωπικού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την έναρξη της πρωινής βάρδιας έως και τις 11.00 π.μ., ενώ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα και ώρα 9.30 π.μ. έξω από τα γραφεία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.(Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη). Οι Σύλλογοι-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με βάση τις ιδιαίτερες συνθήκες του κάθε Δήμου μπορούν να προσαρμόσουν με δικές τους αποφάσεις την Στάση Εργασίας.

3.Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.όπου θα αναλυθούν οι λόγοι της αντίδρασης των εργαζομένων και το πλαίσιο των κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας.

4.Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 προκηρύσσει αποχή από κάθε υπερωριακή απασχόληση και εργασία.

5.Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στις 11.00 το πρωί έξω από τα γραφεία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.(Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη) με αγωνιστικό κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους Συλλόγους-Μέλη της Ομοσπονδίας.

6.Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019, μετά το πέρας του Συλλαλητηρίου και ώρα 1.00 μ.μ.θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των διοικητικών συμβουλίων των Συλλόγων-Μελών της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-3ος όροφος) όπου θα μεταφερθούν οι αποφάσεις των Συλλόγων και θα αποφασισθεί το πλαίσιο δράσης για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.