Ποιοι δήμαρχοι “έτρεξαν” για την πολιτογράφηση του Τομ Χανκς;

0

Η τιμητική πολιτογράφηση του Τομ Χανκς μπορεί να ανακοινώθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας, αλλά η αρχική ιδέα ήταν του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος την είχε συζητήσει σε παλαιότερη συνάντησή του με τον ηθοποιό, που μάλιστα ενθουσιάστηκε με την πρόταση, όπως αναφέρει η στήλη «Βηματοδότης».

Για να υλοποιηθεί αυτή η πρόταση, κινητοποιήθηκε ο δήμαρχος Αντιπάρου, νησί στο οποίο η οικογένεια περνά τις καλοκαιρινές της διακοπές, αλλά και ο δήμαρχος Ραφήνας, καθώς ο Τομ Χανκς και η ελληνικής καταγωγής σύζυγός του Ρίτα Γουίλσον έχουν προσφέρει μεγάλη βοήθεια στους πυρόπληκτους στο Μάτι και έστειλαν και στον υπουργό Εσωτερικών τις απαιτούμενες επιστολές.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, σύμφωνα πάντα με την στήλη, ετοίμασε τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα στην αρχή μόνο για το ζεύγος Χανκς – Γουίλσον, αλλά στη συνέχεια προστέθηκαν και οι δύο γιοι τους, έπειτα από αίτημα της μητέρας τους.

Σύμφωνα με το νόμο, η οικογένεια έχει περιθώριο ενός χρόνου μετά την δημοσίευση της απόφασης σε ΦΕΚ, να αποδεχθεί και τυπικά την πολιτογράφηση και να ορκιστεί ενώπιον του υπουργού Εσωτερικών.