Ποιοι υπουργοί πήραν… άριστα στο Διαδίκτυο;

0
Mία άκρως ενδιαφέρουσα ανάλυση παρουσιάζει το MyDimosio σε συνεργασία με την πλατφόρμα ανάλυσης διαδικτύου Newsrelate.com για τη δημοτικότητα-δημοφιλία πολιτικών αρχηγών, υπουργών και βουλευτών.

H πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή συνεχώς και προσβάσιμη μέσω του MyDimosio.gr. Η σελίδα θα ανανεώνεται κάθε Σάββατο. Όλοι οι επισκέπτες μας μπορούν να βλέπουν real time όλα τα στατιστικά.

Tα συμπεράσματα που εξήχθησαν δεν έχουν δημοσκοπική χροιά, αλλά επιβεβαιώνουν τη δημοφιλία των πολιτικών προσώπων και την επιρροή τους μέσα από τα social media και τον ευρύτερο κυβερνοχώρο, που ως γνωστόν κυριαρχούν στην καθημερινότητα των πολιτών.

Αναλύθηκαν οι δημοσιεύσεις απο Ελλάδα σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, blogs, twitter, instagram, facebook, youtube, οι αντιδράσεις χρηστών στο σύνολο των αναφορών.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ 

Για την τελευταία εβδομάδα, η ανάλυση αποτυπώνει τη δημοσιότητα που έλαβαν τα πολιτικά πρόσωπα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε την πιο μεγάλη δημοσιότητα, άλλωστε είναι άριστος χρήστης των social media. Δεύτερη η υπουργός Παιδείας και εν συνεχεία ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο Βασίλης Κικίλιας και ο τσάρος της οικονομίας.

Τις πιο θετικές δημοσιεύσεις είχε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, λόγω του καλού οικονομικού κλίματος, τις επιτυχημένες εκδόσεις ομολόγων και ακολουθεί ο συνάδελφός του με χαρτοφυλάκιο Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος πουσάρει…με καμπάνιες την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Όπως προείπαμε, η καλή σχέση του Υπουργού Ανάπτυξης με το twitter τον έφερε στην πρώτη θέση με τους περισσότερους followers που απέκτησε.