Έτσι θα γίνονται οι προσλήψεις συμβασιούχων

3

Λαβράκι έβγαλε η συνέντευξη του Υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου στον ΣΚΑΪ, το πρωί της Παρασκευής.

Ο Υπουργός είπε πως, αντίστοιχα με τον 4ετη προγραμματισμό για προσλήψεις τακτικού προσωπικού στο Δημόσιο, σχεδιασμός – προγραμματισμός θα υπάρξει και για τους συμβασιούχους (έκτακτο προσωπικό).

« Γίνεται καταγραφή των αναγκών από το σύνολο του δημοσίου τομέα και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός και όλο το κυβερνητικό επιτελείο προσμετρώντας τις δημοσιονομικές δυνατότητες θα προχωρήσουν σε σχεδιασμό για όλη την τετραετία.», ανέφερε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας: «Εκτός από τον σχεδιασμό για το τακτικό προσωπικό θα γίνει προγραμματισμός και των εκτάκτων, των συμβασιούχων».

Αναφορικά με το θέμα των υπεράριθμων συμβασιούχων, που ο ίδιος αποκάλυψε, τόνισε πως, με τη λήξη των συμβάσεων, θα παυθεί η εργασία των εν λόγω εργαζομένων, τονίζοντας πως, δεν είναι απολύσεις, αλλά λήξη συμβάσεων. «Θα τηρηθεί η νομιμότητα. Δεν μπορούν να γίνονται πελατειακές προσλήψεις».

Σε άλλη αναφορά του για το Δημόσιο, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε πως, «δεν υπάρχει κανένας λόγος μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων». «Δεν τίθεται κανένα θέμα επίσης απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων», πρόσθεσε.

Θα γίνουν νέες προσλήψεις

Ο ίδιος μάλιστα επιβεβαίωσε ότι υπάρχει πρόβλεψη για προσλήψεις στο δημόσιο. «Στον επόμενο χρόνο προφανώς θα υπάρχουν προσλήψεις. Επιμένω ότι μπαίνουμε σε σχεδιασμό και θα γίνονται ανακοινώσεις, οι προσλήψεις θα γίνονται γνώστες στην κοινωνία να μην αιφνιδιάζεται κανείς και να υπάρξει πλάνο να μπει ένα τέλος στις πελατειακές σχέσεις που ταλαιπωρούσαν την κοινωνία»,είπε.