Προς ψήφιση το νέο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό

Δεκτό επί της αρχής, αλλά και κυβερνητικές αντιδράσεις

0

Προς ψήφιση οδεύει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο ύστερα από την θετική ψήφο της κυβερνώσας πλειοψηφίας. Ύστερα από την χθεσινή διαδικασία ακρόασης των κοινωβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων, το νέο νομοσχέδιο οδεύει σε διαδικασία συζήτησης και ψήφισης από την Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη 25/10.

Η απόφαση αυτή γνωστοποιήθηκε από την πλειοψηφία της κυβέρνησης, χωρίς να λέιπουν ωστόσο οι αντιδράσεις από ορισμένους “γαλάζιους” βουλευτές για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου. Επιπλέον, τα υπόλοιπα κόμματα, πλην της “Ελληνικής Λύσης” η οποία θέλησε να τοποθετηθεί την ημέρα ψήφισης,  καταψήφισαν το νέο νομοσχέδιο εκφράζοντας έτσι την αντίδραση τους για το νεό αυτό ασφαλιστικό.

Αίσθηση έχει προκάλέσει, ότι παρά το ύψιστη σημασία ενός νομοσχεδίου σαν κι αύτο, δεν υπάρχει προθυμία επιχειρηματολογίας προς την υπεράσπιση του από μεγάλο αριθμό βουλευτών, όπως εκφράστηκε από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Ι.Βρούτση και τον εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας Β.Οικονόμου στη φάση επεξεργασίας του στις δύο Επιτροπές που προηγήθηκαν.

Ξεχώρισε επίσης ή τοποθέτηση της κυρίας Άννας Ευθυμίου, η οποία προέβη σε σειρά παρατηρήσεων αναφορικά με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου αναφέροντας χαρακτηριστικά πως το νέο ασφαλιστικό δεν ανταπροκρίνεται στις κοινωνικές ανάγκες. Επιπρόσθετα τοποθετήθηκε ζητώντας από τον κ. Βρούτση να αναφέρει το χρονοδιαγραμμά αναφορικά με τις δημοσιονομικές δυνατότητες, με σκοπό την δρομολόγηση τους γεγονός που υφίσταται ως ζήτημα προς επίλυση από το προεκλογικό πρόγραμμα της κυβέρνησης.