Χάος φωτιάς και εξέγερση στη Μόρια με πληροφορίες για νεκρούς (αποκλειστικό βίντεο)

0

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε, το απόγευμα της Κυριακής, σε κοντέινερ όπου διαμένουν πρόσφυγες η οποία επεκτάθηκε σε άλλους επτά οικίσκους, στον προσφυγικό καταυλισμό στη Μόρια.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για νεκρούς και τραυματίες. Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι νεκρή είναι μία μητέρα και το μωρό της.

Δείτε βίντεο-ντοκουμέντο του mydimosio.gr

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει: “Αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν αυτή τη στιγμή στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας στη Λέσβο, λόγω επεισοδίων που έχουν ξεσπάσει.

Είχαν προηγηθεί δύο πυρκαγιές, η πρώτη την 16:45 ώρα περίπου σε απόσταση 400 περίπου μέτρων εξωτερικά του Κέντρου, η οποία κατασβέσθη από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και η δεύτερη 20 περίπου λεπτά αργότερα εντός του ΚΥΤ, για την κατάσβεση της οποίας επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ενισχυτικές αστυνομικές δυνάμεις αναχωρούν ήδη με προορισμό την Μυτιλήνη. Στο σημείο μεταβαίνουν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής”.

Σύμφωνα με το lesvospost.gr, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που φιλοξενούνται στο hot spot εξεγέρθηκαν, συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις και στις 16:45  έβαλαν φωτιές εντός και εκτός του καταυλισμού, ζητώντας να φύγουν από εκεί.

Στη Λέσβο σπεύδουν για ενισχύσεις δύο διμοιρίες ΜΑΤ με C-130 που απογειώθηκε από την Ελευσίνα.

Οι πρόσφυγες αμέσως μετά το ξέσπασμα της φωτιάς άρχισαν να τρέχουν προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να σωθούν. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση, ενώ τρία πυροσβεστικά οχήματα προσπαθούν να προσεγγίσουν τον καταυλισμό προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διαμένοντες στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης δεν αφήνουν τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να επιχειρήσουν.