Συνεχείς περιπολίες από 250 αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας

0

Με τη συμμετοχή 250 αστυνομικών και ειδικών φρουρών, ξεκίνησε σττις 23 Ιανουαρίου 2020, το πρόγραμμα αστυνόμευσης, πεζών και εποχουμένων περιπολιών, καθώς και ειδικών δράσεων, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Ομάδας Εμφανούς Αστυνόμευσης και Άμεσης Ανταπόκριση “Πάνθηρες” και των Ομάδων Παραεμπορίου.

Οι αστυνομικοί και οι νέοι ειδικοί φρουροί πραγματοποιούν καθημερινές περιπολίες και ελέγχους σε 16 περιοχές του κέντρου της Αθήνας. Ταυτόχρονα, για να βεβαιωθεί ότι οι έλεγχοι πραγματοποιούνται με βάση τα όσα προβλέπουν οι διατάξεις του νόμου, συνοδεύονται από αστυνομικούς από Υπηρεσίες Τροχαίας, Ασφάλειας και Αλλοδαπών καθώς και προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας και των Υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων. Μετακινούνται με ευέλικτα υπηρεσιακά δίκυκλα και ποδήλατα, ενώ είναι εφοδιασμένοι με φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές ώστε να έχουν ανά πάσα στιγμή πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων της Αστυνομίας.

Με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η αστυνομία, τις πρώτες δύο εβδομάδες εφαρμογής του νέου επιχειρησιακού σχεδίου, πραγματοποιήθηκαν 167 συλλήψεις, μεταξύ άλλων, για ναρκωτικά, κλοπές, παραεμπόριο και λαθραία καπνικά προϊόντα. Σημειώνεται, ότι συνολικά ελέγχθηκαν 6.759 άτομα και έγιναν 1.828 προσαγωγές.

Ακόμα, κατασχέθηκαν 4μαχαίρια, 82,4 γραμμάρια ηρωίνης, 43 ναρκωτικά χάπια, 14,3 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, 140 συσκευασίες με 2.118 πακέτα λαθραία τσιγάρα, 1.169 είδη ρουχισμού και 4.790 λοιπά είδη παραεμπορίου.

Επίσης, απομακρύνθηκαν άτομα που είχαν προβεί σε παράνομη κατάληψη χώρων και τιρίων και εντοπίστηκαν τρεις αποθήκες προϊόντων παραεμπορίου.