Πρόστιμο – μαμούθ στη Μασονική Στοά -τι συνέβη;

0

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) επέβαλε πρόστιμο στην ελληνική Τεκτονική Αδελφότητα για εικονικές δωρεές. Σύμφωνα με το «Εθνος της Κυριακής», η ΑΑΔΕ επέβαλε πρόστιμο – μαμούθ, ύψους άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, για εικονικές δωρεές. Η επιχείρηση της ΑΑΔΕ στην Τεκτονική Αδελφότητα έγινε έπειτα από καταγγελίες πρώην -και νυν- μελών της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος.

Οπως αναφέρει το «Έθνος», τον Ιανουάριο του 2019 έγινε καταγγελία από έντεκα τέκτονες στην ΑΑΔΕ, σύμφωνα με την οποία κατά τα έτη 2013 και 2014 έγιναν δύο εικονικές δωρεές σε μετρητά, συνολικού ύψους 1.530.500 ευρώ, από την Τεκτονική Αδελφότητα προς το Τεκτονικό Ιδρυμα. Εν τέλει, η ΑΑΔΕ εξέδωσε το πόρισμα για την υπόθεση, προσδιορίζοντας το πρόστιμο σε 1.039.116 ευρώ!

Τι αναφέρει το πόρισμα της ΑΑΔΕ

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, το πόρισμα των ελεγκτών, που έφτασε στα χέρια της διοίκησης του Ιδρύματος πριν από λίγες ημέρες, αναφέρει ότι «όπως προκύπτει από την επεξεργασία των καταστάσεων Συστήματος Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών όσο και των καταστάσεων του ταμείου, που ο έλεγχος έχει στη διάθεσή του, είναι δεδομένο πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η ελεγχόμενη οντότητα δεν εμφανίζεται να είχε τη συγκεκριμένη ημερομηνία στη διάθεσή της το ποσό του 1.230.500 ευρώ».