Θεσσαλονίκη: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο θετικό κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

0

Θετικό στον κορωνοϊό είναι δείγμα γυναίκας 38 ετών που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία και επέστρεψε οδικώς στην χώρα μας, ενώ όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της βρίσκονται ήδη σε καραντίνα. Η 38χρονη νοσηλεύετεαι σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και λαμβάνει αντιική αγωγή.

Ο κ. Τσιόδρας και το υπουργείο Υγείας συνιστούν σε όσους έρχονται από χώρες και περιοχές με αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού να τηρούν τους απαραίτητους κανόνες πρσωπικής υγιεινής και να ενημερώνουν τον γιατρό τους και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Αρνητικό το κρούσμα στο νοσοκομείο Αττικόν

Προκειται για έναν 57χρονο άνδρα απο τον Πειραιά που εισήχθη με συμπτώματα λοίμωξης απο κορωνοϊό, με επικρατέστερο τον πυρετό.

Ο άνδρας είχε επιστρέψει από την Ιταλία και μετά από σύντομη παραμονή στο σπίτι του, παρουσίασε υψηλό πυρετό. Διεκομίσθη με το ΕΚΑΒ χθες στο νοσοκομείο, ελήφθη γενετικό υλικο που απεστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ. Ο 57χρονος νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης με καλή κλινική εικόνα και του χορηγείται ήδη η ενδεδειγμένη αγωγή ενώ οι οικείοι του είχαν τεθεί προληπτικά σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Εκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας – Στις 5 το απόγευμα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Στη σύσκεψη που βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη στο υπουργείο Υγεία συμμετέχουν ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Γιάννης Κωτσιόπουλος και Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Έπειτα, ο κ.Κικίλιας θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όπου έχει συγκαλέσει σύσκεψη στις 17:00. Στη συνάντηση θα βρίσκονται ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δημάρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνοςυ Ζέρβας, οι Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών της Β. Ελλάδας Δημήτρης Τσαλικάκης και Παναγιώτης Μπογιατζίδης και ο Προέδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.