Ρόδος: Εισέπραττε τη σύνταξη της νεκρής μητέρας του για 4 ολόκληρα χρόνια

0

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων θα βρεθεί στις 6 Φεβρουαρίου ένας κάτοικος της δημοτικής κοινότητας Θεολόγου στη Ρόδο, ο οποίος κατηγορείται για απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα εκ της οποίας το περιουσιακό όφελος και η αντίστοιχη ζημία του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ.

Η μητέρα του κατηγορούμενου λάμβανε από το 1995 σύνταξη λόγω γήρατος επ’ αορίστων και το 2007 πέθανε σύμφωνα με τη ληξιαρχική πράξη θανάτου του Ληξιαρχείου Ρόδου. Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε στις καταστάσεις πληρωμής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, προέκυψε ότι δεν αναγγέλθηκε ο θάνατος της ως άνω συνταξιούχου -όπως προβλέπεται- ώστε να διακοπεί η χορήγηση των συντάξεων που ελάμβανε με αποτέλεσμα να συνεχίσει να καταβάλλεται η κύρια και η επικουρική σύνταξη σε λογαριασμό που ήταν και ο γιος της συνδικαιούχος.

Σημειώνεται ότι μετά τον θάνατο της ανωτέρω συνταξιούχου κατατέθηκαν στον λογαριασμό της οι συντάξεις των μηνών από 01/12/2007 έως 31/10/2011 (συνολικά το ποσό των 50.80