Σε ρυθμούς Τσικνοπέμπτης ολόκληρη η χώρα

0

Ξεκίνησε άπο νωρίς το πρωί ο καθιερωμένος «μαραθώνιος» κρεατοφαγιάς σε ολόκληρη τη χώρα. Οι σούβλες στήθηκαν, τα κάρβουνα «άρπαξαν» και ο χορός ξεκίνησε. Στο επίκεντρο φυσικά το κρέας που έχει την τιμητική του κάθε Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (Κρεατινής).

Στην Βαρβάκειο Αγορά, στο κέντρο της Αθήνας, πλήθος κόσμου απολαμβάνει από το πρωί εδέσματα που διανέμουν δωρεάν οι πωλητές μετά μουσικής, ενώ ταυτόχρονα ρέει αύθονο τσίπουρο.

Από 5 ευρώ το κιλό το ελληνικό αρνί

Σύμφωνα με τα οσα δήλωσε στο protothema.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Κρεοπωλών Βαρβακείου Κλεάνθης Τσιρώνης «η τιμή στο ελληνικό αρνάκι και κατσικάκι ξεκινάει από 5 ευρώ και φτάνει τα 6 ευρώ. Ο κόσμος προτιμά πράγματα ανάλογα με το βαλαντιό του. Εμείς έχουμε καλές τιμές για όλους. Έχουμε τη μπριζόλα με 4 ευρώ, έχουμε το λαιμό με 3,50 ευρώ, το κλασικό κοτόπουλο με 2,29 ευρώ, τις φτερούγες με 1 ευρώ το κιλό και τα μπουτάκια από το κοτόπουλο με 2 ευρώ το κιλό. Άρα όσοι επιλέξουν τη Βαρβάκειο αγορά σήμερα θα κάνουν ένα ποιοτικό τσίκνισμα».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηνών Κώστας Μπακογιάννης τόνισε: «Εμείς θέλουμε μια Αθήνα, η οποία δεν φοβάται να γελάσει και να διασκεδάσει. Ξέρουμε πολύ καλά ότι μόνο όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε. Χρόνια πολλά σε όλους».

Παρόμοιες εικόνες σηναντά κανείς τόσο στην συμπρωτεύουσα όσο και στην υπόλοιπη χώρα, με τους «εορτασμούς» να κορυφώνονται σταδιακά έως αργά το βράδυ.