Με παράταση 10 λεπτών ο απόπλους των πλοίων από τον Πειραιά λόγω μαζικής φυγής

6

Από την 1η Αυγούστου ξεκίνησε το μεγάλο κύμα εξόδου των εκδρομέων από το λιμάνι του Πειραιά.

Από χθες στους δρόμους κοντά στο λιμάνι επικρατεί κυκλοφοριακή συμφόρηση και συστήνεται στους ταξιδιώτες να ξεκινούν αρκετά νωρίς προκειμένου να φτάσουν εγκαίρως στον Πειραιά.

Σύμφωνα με τον λιμενάρχη του Πειραιά, αποφασίστηκε η χορήγηση 10λεπτης παράτασης στον απόπλου των πλοίων, το πρωί της Παρασκευής.

Η απόφαση ελήφθη για να προλάβουν όλοι οι ταξιδιώτες να μπουν στα πλοία.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, από την 1η Ιουλίου έως και τις 29 Ιουλίου 2019, από το λιμάνι του Πειραιά είχαν πραγματοποιηθεί 700 απόπλοι πλοίων με 598.096 επιβάτες, έναντι 660 με 572.459 επιβάτες που είχαν εκτελεστεί την ίδια περίοδο του 2018.

Από τα στοιχεία του Λιμενικού προκύπτει ότι σήμερα αναμένεται να αναχωρήσουν 29 πλοία από το λιμάνι του Πειραιά, 15 από τη Ραφήνα και 48 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Χθες, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, αναχώρησαν από τον Πειραιά 26 πλοία με 30.353 επιβάτες και 5.145 οχήματα. Από τη Ραφήνα πραγματοποιήθηκαν 14 απόπλοι και αναχώρησαν 8.015 επιβάτες και 1.617 οχήματα, ενώ από το λιμάνι του Λαυρίου εκτελέστηκαν πέντε απόπλοι και αναχώρησαν 1.812 επιβάτες και 507 οχήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πληρότητα στα πλοία άγγιξε μόλις χθες το 90%. Αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζει η κίνηση και στα υπόλοιπα λιμάνια της χώρας.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει
6 Σχόλια
 1. Μυρσίνη Παναγοπουλου λέει

  Θετικό ειναι αυτό. Φαίνεται ότι είναι αναπτερωμενο το ηθικό των πολιτων και βλεπουν το μελλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

 2. Χαρά Α. λέει

  Eίχαν κρατήσει τα επιδόματα από τον χειμώνα, και τα σπαταλάνε τώρα.

 3. Γιάννης Βασ. λέει

  Kάτι ήξερε ο πρωην π.θ. που έλεγε στους πυρόπληκτους πέρσι, ότι άμα σας στα δίναμε θα τα σπαταλαγατε. Ορίστε, στη Μύκονο θα τα τρώγανε

 4. Φώτης Τσ. λέει

  Eίναι πολύ καλή αυτή η συντονισμένη κίνηση. Θα ήταν κρίμα να μείνουν απ’ εξω ταξιδιώτες που εχουν πληρωσει εισιτήρια.

 5. Γιώργος Μαν λέει

  Kι οι τιμές τσουζουν. Είναι Φαρμακερες.

 6. Φαίδων Ζ λέει

  Oντως ειναι πανάκριβα. Κάθε χρόνο στην αρχή της σεζόν εξαγγελουν προσφορές στα ακτοπλοϊκά, αλλά κι αυτές λήγουν πριν προλάβεις να κάνεις αναζήτηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.