Ζητούν χρήματα για παραβάσεις του ΚΟΚ μετά από 31 χρόνια…

0

Όχι ένα, όχι δύο, όχι τρία αλλά 31 χρόνια μετά ο Δήμος Καλλιθέας αποφάσισε να εισπράξει έσοδα από κλήσεις που είχε επιβάλλει η Αστυνομία το 1988 και το 1997!

 Ωστόσο σύμφωνα τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του και δημοσιεύει αποκλειστικά το Newsauto.gr η αποστολή των ειδοποιητηρίων δεν αφορά μόνο τον Δήμο Καλλιθέας αλλά τους Δήμους όλης της χώρας καθώς σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ρητή εντολή από το Υπουργείο Εσωτερικών να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις απλήρωτες κλήσεις που υπάρχουν στα συρτάρια των αιρετών της αυτοδιοίκησης εδώ και πολλά χρόνια.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι δεκάδες χιλιάδες πολίτες από όλη την Ελλάδα έλαβαν κάποια επιστολή με την ένδειξη «Ταμειακή Πρόσκληση» ή «Ταμειακή Ειδοποίηση» στην οποία αναγράφεται ότι ο παραλήπτης έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον Δήμο.

Το πραγματικά εξωφρενικό της υπόθεσης είναι όμως ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αφορούν σε κλήσεις για παραβάσεις του ΚΟΚ από τη Δημοτική Αστυνομία ή την Τροχαία οι οποίες ωστόσο έχουν διπλασιαστεί μετά την πάροδο τόσων ετών!

Ειδικότερα ο παραλήπτης της επιστολής που δημοσιεύει το Newsauto.gr αποκλειστικά φαίνεται ότι έχει πραγματοποιήσει δύο παραβάσεις μία το 1988 και άλλη μία το 1997 οι οποίες επιβάρυναν τον ιδιοκτήτη του οχήματος με 13,50 ευρώ και 88,04 ευρώ αντίστοιχα.

Από την άλλη μεριά οι παραβάσεις έχουν βεβαιωθεί στον Δήμο Πετρούπολης μετά από 5 και 2 χρόνια αντίστοιχα αλλά τελικά οι κάτοχοι των οχημάτων φαίνεται ότι ειδοποιούνται να πληρώσουν το κόστος των κλήσεων μαζί με τις προσαυξήσεις 31 έτη αργότερα!

Η συνολική οφειλή που εμφανίζει να πληρώσει ο ιδιοκτήτης του οχήματος από 101,54 ευρώ έχει εκτοξευθεί σε πάνω από 304,62 ευρώ!

Ωστόσο στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Δήμος Καλλιθέας φαίνεται ότι δεν μπήκε καν στον κόπο να ανακαλύψει ότι ο κάτοχος του οχήματος δεν ζει πια αλλά επαναπαύθηκε στο γεγονός ότι υπάρχουν κληρονόμοι οι οποίοι δεν έχουν προβεί σε αποποίηση κληρονομιάς και είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν εκείνοι τις κλήσεις!

Πάντως ο Δήμος Καλλιθέας ενημερώνει τους παραβάτες ότι οι προσαυξήσεις διαγράφονται αν τα πρόστιμα εξοφληθούν εφάπαξ.

Αν πάλι εξοφληθούν σε 2 έως 24 δόσεις η απαλλαγή των προσαυξήσεων μειώνεται κατά 80%.

Αν εξοφληθούν σε 25 έως 48 δόσεις η απαλλαγή των προσαυξήσεων μειώνεται κατά 70%.

Αν εξοφληθούν σε 49 έως 72 δόσεις η απαλλαγή των προσαυξήσεων μειώνεται κατά 60%.

Αν εξοφληθούν σε 73 έως 100 δόσεις η απαλλαγή των προσαυξήσεων μειώνεται κατά 50%.

Το ελάχιστο ποσό δόσης είναι 20 ευρώ.

Άλλοι Δήμοι ενημερώνουν ότι όσοι λάβουν τις επιστολές μπορούν να τακτοποιήσουν τις παραπάνω οφειλές με τη ρύθμιση της Πάγιας τμηματικής καταβολής (έως 12 δόσεις) του νόμου 4152/2013 ή με την ρύθμιση του νόμου 4611/2019 (έως 100 δόσεις και απαλλαγή προσαυξήσεων κατά ποσοστό ανάλογα τον αριθμό των δόσεων, ισχύει έως 31/12/2019) στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου μας.