Συνάντηση Μητσοτάκη – προέδρου UEFA με στόχο την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Α) συνομιλει με τον πρόεδρο της UEFA Aleksander Čeferin (Κ) και τον αντιπρόεδρο της FIFA Greg Clarke (Δ), κατά την διάρκεια της συνάντησης τους στο Μέγαρο Μαξίμου, Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
0

Ο πρωθυπουργός έχει επωμιστεί όλο το “βάρος” σχετικά με τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα μετά απο την αναστάτωση και το “διχασμό” που προκάλεσε ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο Πρωθυπουργός με συνοπτικές διαδικασίες βάζει την UEFA σε θέση οδηγού-ρυθμιστή στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Συγκεκριμένα, η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αλεξάντερ Τσεφερίν (πρόεδρος UEFA) και τον Κρεγκ Κλάρκ (αντιπρόεδρος UEFA) είχε θετικό κλίμα και φαίνεται πως οι δύο πλευρές συμφώνησαν στο να βρεθεί οριστική λύση. Ο κ. Τσεφερίν είχε χθες συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΕΠΟ στην οποία παρέστει και ο αντιπρόσωπος της UEFA/FIFA  Χέρμπερτ Χούμπελ και ο Πετρ Φουσεκ.

Ο πρόεδρος της UEFA τόνισε ότι, μπορεί να είναι στη σωστή κατεύθυνση οι συζητήσεις, όμως πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος του GREXIT. Ο κ.Τσέφεριν δήλωσε αναλυτικότερα ότι  «Είχαμε μια πολύ φιλική συζήτηση. Μιλήσαμε για τα θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και για τη συζήτηση με την κυβέρνηση. Συζητήσαμε για μη κυβερνητικές επεμβάσεις, τις οποίες ούτε η κυβέρνηση επιθυμεί, αλλά χρειαζόμαστε τη βοήθεια της. Πιστεύω ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση και είμαι αισιόδοξος ότι μετά τη συνάντηση η κατάσταση θα βελτιωθεί και η Ελλάδα θα είναι σε κατάσταση όπως το 2004, όταν και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης».

Όσο αφορά το GREXIT τόνισε ότι «Δεν μου αρέσει αυτή η έκφραση, γιατί έχει αρνητική έννοια, αλλά θα πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα, γιατί αυτός ο κίνδυνος πάντα υπάρχει. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα συμβεί, ελπίζω ότι δεν θα συμβεί, αλλά η κάθε πλευρά πρέπει να κάνει τη δουλειά της».