Τα πλάνα των αεροπορικών εταιρειών για πτήσεις από και προς Αθήνα

0

Μπορεί από σήμερα να έχουμε μπει σε μια άλλη κανονικότητα, αφού πάρθηκαν αρκετά μέτρα -λόγω κορωνοϊού- πίσω, ωστόσο στο πεδίο των αερομεταφορών και ειδικότερα οι αεροπορικές συνδέσεις της χώρας μας με το εξωτερικό παραμένουν σε… θολά νερά.
Το επιτελείο της κυβέρνησης έχει ήδη αρχίσει να δουλεύει πάνω στην επανεκκίνηση των αεροπορικών δρομολογίων που θα συνδέουν τη χώρας μας με το εξωτερικό αυτό ωστόσο δεν πρόκειται να γίνει άμεσα.
Η κυβέρνηση προσπαθεί και θέλει να ξεκινήσει η τουριστική σεζόν από την 1η Ιουλίου. Στα συν τα νέα από τις αεροπορικές εταιρείες που ανακοινώνουν ημερομηνίες έναρξης δρομολογίων με προορισμό την Ελλάδα.

Οι εταιρείες θα ξεκινήσουν σιγά σιγά τα δρομολόγια αλλά οριστικά πλάνα για το καλοκαίρι είναι πρόωρο να προγραμματιστεί αυτή τη χρονική περίοδο. Στην αναμονή λοιπόν οι αεροπορικές εταιρείες περιμένοντας την Κομισιόν που θα δώσει το πράσινο φως και τις κατευθυντήριες γραμμές.

Σήμερα, οι πτήσεις που συνδέουν το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, το Ελ. Βενιζέλος, με το εξωτερικό αυτή την στιγμή είναι μετρημένες στα… δάχτυλα. Δρομολόγια εκτελούν η Aegean για Βρυξέλλες, η Swiss Air για Ζυρίχη και Γενεύη, η Qatar Airways προς Ντόχα, ενώ το δίκτυο του εσωτερικού λειτουργεί με πολύ μειωμένα δρομολόγια. Η αρχή για πύκνωση των δρομολογίων στις πτήσεις εσωτερικού, σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών αναμένεται από την επόμενη εβδομάδα, τη Δευτέρα 18 Μαΐου, παράλληλα με το «άνοιγμα» των μετακινήσεων από νόμο σε νομό και ως δεύτερη εναλλακτική από τις 25 Μαΐου.

Στο δίκτυο του εξωτερικού τα πράγματα περιπλέκονται περισσότερο από την στιγμή που υπάρχουν οι καθυστερήσεις σε επίπεδο Ε.Ε. για τη λήψη αποφάσεων. Το ιδεατό σενάριο θα ήταν να υπάρξουν οι κατευθυντήριες γραμμές από την Κομισιόν άμεσα, ακόμη και την ερχόμενη εβδομάδα μετά τη συνεδρίαση που έχει προγραμματιστεί την ερχόμενη Τετάρτη 13 Μαΐου με τον αρμόδιο Επίτροπο Μπρετόν στις Βρυξέλλες με θέμα τον τουρισμό, για τη διαμονή και τις μεταφορές, σενάριο ωστόσο που συγκεντρώνει μικρές πιθανότητες.