Θαμώνας κατήγγειλε καπνιστή από το διπλανό τραπέζι.

0

Ξεκίνησαν τα πρώτα πρόστιμα σε καπνιστές στο πλαίσιο του αντικαπνιστικού νόμου. Πιο συγκεκριμένα πελάτης επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Ρόδο ενοχλήθηκε από τον καπνό τσιγάρου άλλου θαμώνα ο οποίος βρισκόταν σε διπλανό τραπέζι. Παρά τις επανειλημμένες παρατηρήσεις που του έκανε, δεν κατάφερε να του αλλάξει τη γνώμη προκειμένου να σβήσει το τσιγάρο του και κατέφυγε στις αστυνομικές αρχές προκειμένου να καταγγείλει το γεγονός.

Η αστυνομία δεν άργησε να φτάσει στο σημείο όπου βεβαίωσε πρόστιμο τόσο στην επιχείρηση όσο και στον καπνιστή. Πιο τσουχτερό βέβαια ήταν το πρόστιμο της επιχείρησης το οποίο ανέρχεται στα 500 ευρώ σε αντίθεση με το πρόστιμο του καπνιστή το οποίο ανέρχεται στα 50 ευρώ.

Η επιχείρηση προσπάθησε να πείσει την αστυνομία ότι ο πελάτης -καπνιστής- βρισκόταν σε χώρο όπου επιτρέπεται το κάπνισμα προκειμένου να αποφύγει το πρόστιμο που του επιβλήθηκε.

Σύμφωνα με τον αντικαπνιστικό νόμο που ψηφίστηκε από τη Βουλή τον περασμένο Οκτώβριο, η αστυνομία οφείλει να έχει ενεργό ρόλο στην επιβολή της νομοθεσίας.

Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Υγείας Θωμάς Σωτρίλλης τόνισε ότι «Παρά τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού και το φόρτο εργασίας, θα προβούμε στο επόμενο διάστημα στους απαραίτητους ελέγχους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου».