Θέλουν να βάλουν τέλη κυκλοφορίας και στα τρακτέρ!

0

Την επιβολή τελών κυκλοφορίας στα τρακτέρ τόσο στον υφιστάμενο στόλο -που μέχρι σήμερα απαλλάσονται από αυτά-, όσο και στα νέα τρακτέρ προτείνει το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), σε πρόσφατη έκθεση για την ανταγωνιστικότητα του αγροτικού τομέα στην Ελλάδα. Το καταβαλλόμενο ποσό πρόκεται ναι καθορίζεται από την ιπποδύναμη των τροχοφόρων αγροτικών μηχανημάτων με το ποσό να αυξάνεται όσο μεγαλύτερη είναι η ιπποδύναμη.

Παράλληλα προωθείται η ιδέα δημιουργίας προγράμματος επιδότησης για αγρότες προκειμένου να ανανεωθεί ο στόλος των τρακτέρ μέσω οικονομικών κινήτρων.

Οι αντιδράσεις στα πηγαδάκια του αγροτικού κόσμου είναι έντονες, με το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος (ΑΚΚΕΛ) να εκδίδει οργισμένη ανακοίνωση:

«Δεν γνωρίζει το ΙΟΒΕ ότι τα τέλη κυκλοφορίας είναι ανταποδοτικά; Δηλαδή θα ασφαλτοστρώσουν τους δρόμους και τα μονοπάτια στα χωράφια και θέλουν να βάλουν τέλη ανταποδοτικά; Γνωρίζουν ότι πολλοί δρόμοι είναι ιδιωτικοί; Γνωρίζουν ότι με τα τέλη κυκλοφορίας στα τρακτέρ (!!!) χτυπούν τους φτωχούς γεωργούς που δε μπορούν να αλλάξουν τα οχήματά τους; Μήπως αυτός είναι ο τελικός στόχος του ΙΟΒΕ, δεδομένου ότι από εκεί ξεκίνησε ο περιβόητος Στουρνάρας;»