Χώρα χαμηλού κινδύνου για τον κοροναϊό η Ελλάδα σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ

0

Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ), Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, όσον αφορά την έξαρση του νέου κοροναϊού, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι χώρα χαμηλού κινδύνου. Παρόλα αυτά οι αρμόδιες υπηρεσίες του οργανισμού βρίσκονται σε εγρήγορση.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Παναγιωτακόπουλος είπε: «Υπάρχει επικινδυνότητα γι’ αυτό είμαστε σε εγρήγορση και λαμβάνουμε τα αντίστοιχα μέτρα. Το θετικό είναι ότι με το Βουχάν στη νοτιοδυτική Κίνα εμείς δεν έχουμε απευθείας πτήση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να έρθει κρούσμα με connection flight. Θεωρούμαστε χώρα χαμηλότερου κινδύνου σε σχέση με χώρες που έχουν απευθείας πτήση».

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ διευκρίνισε ότι «το εμβόλιο για τη γρίπη δεν καλύπτει τον κοροναϊό» για τον οποίο εξήγησε ότι προκαλεί λοίμωξη του αναπανευστικού που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε πνευμονία. Ονομάστηκε έτσι επειδή στο μικροσκόπιο ο ιός θυμίζει κορόνα.

Τέλος ο ο κ. Παναγιωτακόπουλος τόνισε πως ανησυχεί το γεγονός ότι τις επόμενες ημέρες θα εορταστεί η κινεζική Πρωτοχρονιά και υπάρχει κόσμος που θέλει να μεταβεί στην Κίνα, συστήνοντας να αποφεύγεται το Βουχάν.