Κορονοϊός: Ανάρπαστες οι μάσκες στα φαρμακεία ανά την Ελλάδα

0

Ανάρπαστα γίνονται τις τελευταίες ημέρες οι χειρουργικές μάσκες αλλά και τα αντισηπτικά από τα φαρμακεία της χώρας, λόγω του φόβου της γρίπης και της πιθανής άφιξης του νέου κορωνοϊού.

Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε το φαινόμενο μαζικής πώλησης σε Κινέζους, οι οποίοι δεν αγόραζαν τρεις ή πέντε χειρουργικές μάσκες για τη δική τους προστασία και της οικογένειάς τους, αλλά κουτιά με 100 και 200 μάσκες για να τις αποστείλουν στην Κίνα, όπου υπάρχουν ελλείψεις.

Από την Τετάρτη οι φαρμακαποθήκες και άλλοι προμηθευτές έβαλαν πλαφόν στη διανομή της «περιζήτητης» χειρουργικής μάσκας. Πλέον στα φαρμακεία αποστέλλεται για την κάλυψη των αναγκών συγκεκριμένος αριθμός και όχι όλες όσες είχαν παραγγελθεί.

Το πλαφόν είναι προληπτικό μέτρο, λόγω της αυξημένης ζήτησης που υπάρχει από Κινέζους που βρίσκονται στη χώρα μας.

Βέβαια, η μάσκα στην Ελλάδα κοστίζει μόλις 10 λεπτά και σε περίπτωση πανδημίας η τιμή της μπορεί να αυξηθεί κατακόρυφα, όπως μαθαίνει το mydimosio.gr από περίπτωση στο Χόνγκ Κονγκ, όπου μία μάσκα πωλείται ακόμη και 5 ευρώ ακριβότερα από την αρχική της τιμή.

Στη χώρα μας τα δημόσια νοσοκομεία διαθέτουν επάρκεια σε τέτοια υλικά αλλά και σε όλα όσα απαιτούνται για την προστασία των πολιτών σε περίπτωση που εμφανισθεί ο νέος κορωνοϊός.