Κορωνοϊός: Ξέμειναν τα φαρμακεία από μάσκες

0

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών Κωνσταντίνος Λουράντος, μίλησε στη πρωινή εκπομπή του Mega για το μείζον θέμα που απασχολεί τον πλανήτη και πλέον και την Ελλάδα.

Ο κορωνοϊός έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις στην Ιταλία και ο κος Λουράντος πήρε θέση απο το βήμα του Mega και δήλωσε ότι «χθες, μετά την ανακοίνωση όσων γίνονται στην Ιταλία, έχουν αρχίσει οι Έλληνες να πηγαίνουν από φαρμακείο σε φαρμακείο και να ζητούν μάσκες. Και να είχαμε θα τέλειωναν, δεν θα μπορούσαμε να καλύψουμε την τεράστια ζήτηση».

Επιπροσθέτως τόνισε ότι «Έχουμε ξεμείνει από μάσκες αλλά έχει ξεφύγει και ο ελληνικός λαός. Νομίζω είναι υπερβολή όλη αυτή η κατάσταση που δημιουργείται. Θέλει όλος ο κόσμος να έχει μάσκες στο σπίτι του για παν ενδεχόμενο, καθώς τα αντισηπτικά εξαντλούνται σιγά – σιγά, και εκεί θα έχουμε πρόβλημα. Ήδη σήμερα κάποιοι φαρμακοποιοί ζήτησαν αντισηπτικά, υπάρχουν ελάχιστες ποσότητες. Νομίζω ότι αυτό είναι το σημαντικό, η ατομική υγιεινή είναι το σημαντικό και όχι οι μάσκες. Οι χώροι πρέπει να είναι ανοιχτοί και να αερίζονται, οι άνθρωποι σε απόσταση μεταξύ τους, δεν χρειάζεται να έρχονται κοντά. Ατομική υγιεινή, καλό πλύσιμο στα χέρια. Δεν προστατεύει η μάσκα αυτόν που το φοράει 100%»