Ένα μικρό θαύμα η εξέλιξη του Παναγιώτη-Ραφαήλ σύμφωνα με τον πατέρα του

0

Μιλώντας στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, ο Γιώργος Γλωσσιώτης αναφέρθηκε στην εξέλιξη της θεραπείας του γιού του Παναγιώτη-Ραφαήλ στη Βοστώνη, λέγοντας οτι καθημερινά βιώνει μικρά θαύματα.

«Παρόλο που κατά τους γιατρούς είναι πολύ νωρίς, από την ημέρα που έγινε στον μικρό η έγχυση της γονιδιακής θεραπείας έχουμε δει αποτελέσματα. Στέκεται στα πόδια μόνος του, χωρίς υποστήριξη, κάτι που ήταν αδύνατο πριν έρθουμε στην Αμερική. Επίσης μπορεί να καθίσει για πολλή ώρα με σωστή θέση του σώματός του, ενώ καθόταν μόνο για 10-15 λεπτά και με έντονο καμπούριασμα. Μετά από αυτόν τον χρόνο του ήταν αδύνατο» λέει ο κ. Γλωσσιώτης και προσθέτει,

«Πιάνει παιχνιδάκια, παίζει, σηκώνει βιβλία με τα χέρια του, είναι πολύ χαρούμενος. Αυτό είναι συναρπαστικό. Υπάρχει μεγάλη αλλαγή στην ψυχολογία του παιδιού καθώς μπορεί και αποκτά αυτονομία».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της οικογένειας, η επιστροφή τους στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί σε 1-1,5 όταν δηλαδή τελειώσει η χορήγηση κορτιζόνης στο μικρό αγόρι.

«Ευτυχώς το παιδί δεν είχε παρενέργειες. Κάναμε εξετάσεις αίματος κάθε εβδομάδα, μετά πολύ γρήγορα ξεκίνησε ανά δύο εβδομάδες, καθώς έβγαιναν καλές. Επίσης κάποιες άλλες εξετάσεις τις κάνουμε πλέον ανά μήνα. Μόλις σταματήσει την κορτιζόνη, της οποίας η δόση έχει, επίσης, μειωθεί πολύ επιστρέφουμε πίσω» λέει ο κ. Γλωσσιώτης.

Γυρίζοντας στην Ελλάδα, ο Παναγιώτης-Ραφαήλ θα συνεχίσει την ειδική φυσικοθεραπευτική αγωγή που έκανε πριν φύγει για τις Η.Π.Α. «Ο φυσικοθεραπευτής στον οποίο πηγαίναμε τον Παναγιώτη τον είχε από τριών μηνών στα χέρια του. Τον πονάει. Ασχολείται μαζί του. Αυτό που έχουμε στην Ελλάδα είναι σπάνιο και ανεκτίμητο».