“Μπ@@ρδες” αυτά που εξήγγειλε ο Κικίλιας, ασθενείς στην αναμονή επί 8 ώρες”

0

“Είναι μπ@@ρδες” αυτά, που εξήγγειλε ο Βασίλης Κικίλιας για αξιολογήσεις των νέων διοικητών νοσοκομείων ανά τρίμηνο. Σε ένα τρίμηνο δε ξέρεις καν πώς λειτουργεί το νοσοκομείο”, είπε μιλώντας στον Focus FM o εκτελεστικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ από τη Θεσσαλονίκη, Πέτρος Κετικίδης.

Αποκάλυψε ακόμη, ότι τις μισές μέρες, που έχουν εφημερίδα το “Ιπποκράτειο” και το “Παπαγεωργίου” υπάρχει εφημερία μόνο ενός νοσοκομείου, χωρίς τη συνδρομή του “Άγιος Παύλος”, λόγω έλλειψης προσωπικού.

“Στις γενικές εφημερίες, όταν είναι μόνο ένα νοσοκομείο σε επιφυλακή, δέχεται περισσότερα από 1.500 άτομα. Εκεί η αναμονή είναι 8 ώρες, δε γίνεται αλλιώς”, παραδέχθηκε ο κ.Κετικίδης. Για τα ραντεβού, είπε, ότι “για ένα οφθαλμολογικό περιστατικό μπορούν να φτάσουν ένα εξάμηνο στην αναμονή και άλλο ένα εξάμηνο ή ακόμη και χρόνο για να αντιμετωπιστεί τελικά αν χρειαστεί επέμβαση”.

Ο ίδιος μίλησε για συστηματική απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας. “Ο λύκος αν αλλάζει, δεν αλλάζει το χούι”, επεσήμανε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος σε όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών.