Υπό απόλυτο έλεγχο η πυρκαγιά στην Πάρο | φωτο

0

Μεγάλη κινητοποίηση του Πυροσβεστικού Σώματος | Η πυρκαγιά έκαιγε για οκτώ περίπου ώρες | Δεν κινδύνεψαν άνθρωποι δεν αναφέρθηκαν ζημιές σε κατοικίες

Πολύ κοντά στο χωρίο Κώστος Πάρου εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά, που είχε διάσπαρτες εστίες, στο πέρασμά της πλησίασε κοντά σε κατοικίες χωρίς όμως να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα ενώ δεν σημειώθηκαν ζημιές.

Η φωτιά που έκαιγε για οκτώ περίπου ώρες έφθασε κοντά στα χωριά Πρόδρομος και Λεύκες χωρίς όμως αυτά να απειληθούν άμεσα.

Σημαντική η συμβολή τριών καναντέρ και ενός ελικοπτέρου που κατά τη διάρκεια της ημέρας έκαναν συνέχεια ρίψεις.

Το βράδυ της Κυριακής η πυρκαγιά ήταν σε ύφεση και λίγο αργότερα υπό απόλυτο έλεγχο.

Στην περιοχή επιχείρησαν 37 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων, εθελοντές και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ από αέρος συνέδραμαν τρία αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, τα οποία αποσύρθηκαν όταν νύχτωσε. Σημειώνεται, ότι χθες το βράδυ έφθασαν στο νησί από τον Πειραιά και άλλα 18 πυροσβέστες με εννέα οχήματα και 2 Α/Φ.

Επίσης το Πυροσβεστικό Σώμα ενημέρωσε ότι μετέβησαν στην Πάρο, από Νάξο με πλωτό μέσο του ΛΣ 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, από Σάμο με Ε/Π 1 ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος, από Αθήνα με Ε/Π 1 ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΑΚ.

Το βράδυ της Κυριακής ή κατάσταση έγινε ελεγχόμενη, καλύτερη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Η φωτιά, που έχει ακόμη αρκετές διάσπαρτες εστίες, πλησίασε κοντά σε οικίες, αλλά δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, έως τώρα τουλάχιστον, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Οι άνεμοι είναι μέτριας έντασης.

Παράλληλα, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κουλουκούρη, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μεταβαίνει στο νησί για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Σήμερα Δευτέρα νωρίς το πρωί ελικόπτερο επιχείρησε  ρίψεις για να κατασβήσει και τις τελευταίες εστίες…

https://www.facebook.com/Apostolis.Pantelaios/videos/398334898192843/

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από το site: parosnews.net