Άγριος ξυλοδαρμός μαθητή Λύκείου επειδή ήθελε να προστατεύσει την αδερφή του από bullying

0

Άγρια ξυλοκοπήθηκε 17χρονος μαθητής του 1ου ΓΕΛ Βύρωνα, ο οποίος θέλησε να προστατεύσει τη μικρότερη αδερφή του από το bullying που δεχόταν καθημερινά. Πιο συγκεκριμένα, μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου έστησαν καρτέρι στην αυλή σχολείου και όταν εμφανίστηκε ο 17χρονος άρχισαν να τον χτυπούν βάναυσα.

Το περιστατικό σταμάτησε όταν έγινε αντιληπτό από τους καθηγητές, οι οποίοι επενέβησαν μόλις κατάλαβαν τι συμβαίνει. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι γονείς του μαθητή, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο σε κακή κατάσταση.

Το 1ο ΓΕΛ Βύρωνα, προχώρησε στην έκδοση ανακοίνωσης για το συμβάν. Όπως αναφέρεται, ο σύλλογος καθηγητών αποφάσισε την τιμωρία δύο μαθητών και τη λήψη όλων των απαραίτητων παιδαγωγικών μέτρων, για την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας του σχολείου. Πιο συγκεκριμένα:

“Τη Δευτέρα 10/2/2020 συνέβη στο σχολείο μας περιστατικό σοβαρού ξυλοδαρμού μαθητή μας από ομάδα μαθητών του 1ου Γυμνασίου Βύρωνα, με τη συμμετοχή και δυο μαθητών του Λυκείου μας.

Ο Διευθυντής και οι καθηγητές του σχολείου αντέδρασαν άμεσα, επεμβαίνοντας στο περιστατικό, παρέχοντας τις πρώτες βοήθειες στον μαθητή και καλώντας τους γονείς του, το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία. Την επόμενη ημέρα συνεδρίασε ο σύλλογος των καθηγητών και αποφάσισε την τιμωρία των δυο μαθητών όπως και τη λήψη όλων των παιδαγωγικών μέτρων για την άμεση αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του σχολείου. Προχώρησε επίσης στον προγραμματισμό δράσεων για την αποτροπή παρόμοιων καταστάσεων.

Να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό είναι ένα από τα ελάχιστα συμβάντα βίαιης συμπεριφοράς μεταξύ μαθητών στη μακροχρόνια λειτουργία του σχολείου μας, το οποίο μας προκαλεί συναισθήματα θλίψης και ανησυχίας. Κυρίως, επειδή συνέβη σε ένα σχολείο της Αθήνας, το οποίο επί σειρά ετών έχει επιτύχει την αρμονική συνεργασία καθηγητών, μαθητών και γονέων, τη συνεχή παρουσία του στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου μας και την ανάληψη πολλαπλών δράσεων κοινωνικής ευαισθητοποίησης”.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο 17χρονος είπε: “Με χτυπούσαν άγρια, αλύπητα, με μίσος. Το έκαναν για να με “τελειώσουν”. Προσπάθησα να αμυνθώ αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Έτρωγα ξύλο από 17 άτομα”.

Παρούσα στο περιστατικό ήταν η μικρότερη αδερφή του που σημειώνει ότι “πηδούσαν πάνω στο κεφάλι του, τον χτυπούσαν σαν να ήθελαν πραγματικά να τον σκοτώσουν”.

«Μου κλέψανε δυο φορές χρήματα, από τη θήκη του κινητού μου. Με φτύσανε, λέγοντάς μου χυδαίες λέξεις», είπε η μαθήτρια τις επιθέσεις που δέχεται καθημερινά.

Αρχικά, ο 17χρονος προσπάθησε να μιλήσει με ένα από τα παιδιά που έκαναν bullying στη μικρότερη αδελφή. Του ζήτησε να σταματήσουν. Όμως εκείνοι όχι μόνο δεν συμμορφώθηκαν. Ως απάντηση, του έστησαν καρτέρι μέσα στην αυλή και του επιτέθηκαν άγρια μέσα στο σχολείο.

“Με περίμεναν 17 άτομα και άρχισαν να με χτυπούν, να με γρονθοκοπούν και να με κλωτσούν για ενάμισι λεπτό ασταμάτητα με μπουνιές και κλωτσιές”.

Αν και προσπάθησε, η αδελφή του δεν κατάφερε να τον βοηθήσει. “Ούρλιαζα. Κάποιο παιδί με κράταγε, αλλά έτρεξα. Του είχα πιάσει το κεφάλι αγκαλιά και έτρωγα κάποια χτυπήματα στην πλάτη”.

«Δεν ήξερα από πού έτρωγα την κάθε μπουνιά και την κάθε κλωτσιά. Ήταν τόσο γρήγορο αλλά και τόσο αργό από τον πόνο που είχα», συμπλήρωσε ο 17χρονος.

Η μητέρα του θύματος ενημέρωσε ότι ο γιός της φέρει αιμάτωμα στο μάτι του και κόψιμο κάτω από αυτό, το οποίο προέκυψε από άγνωστο αντικείμενο. Μετά από τη μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια, τον λόγο πλέον έχει η δικαιοσύνη.